Annons:

Sök

Annons:

Kommunalrådets svar efter hotet:

Kommunalrådet Helen Nilsson (S). Foto: Arkivbild

Kommunalrådets svar efter hotet: "Har hängslen och livrem"

Oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M) är starkt kritisk till beslutet om att rusta upp ishallen. Han saknar tydlighet kring finansieringen och inte minst hur de ökade driftkostnaderna ska tas. Nu hotar Moderaterna med att gå till förvaltningsrätten.
– Vi har hängslen och livrem, svarar kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Nu har protokollet från kommunstyrelsens extrainsatta sammanträde kring ishallsfrågan blivit offentligt. Då framgår det hur Moderaterna formulerade sin protokollsanteckning när man tillsammans med Kristdemokraterna valde att avstå från att delta i beslutet.

Enligt M kan beslutet ha brutit mot kommunallagen och man menar att det borde prövas i förvaltningsrätten. Något som kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S) är oförstående kring.

– Det nonchalerade vi. Om någon anmäler det så ser jag inte att det skulle vara någon fara. Vi har sagt att vi tar investeringen 2024 och skjuter på något annat till 2025. Det kommer vi återkomma kring i höst. Vad gäller driftkostnaden så kanske inte vissa saker blir så dyra. Tittar man på vaktmästare och ombyggnationer, så vet vi inte vad driftkostnaderna kommer bli. 

Vad tänker du om att partiet hotar med förvaltningsrätten?

– Det är tufft tycker jag. Min förhoppning var att vi skulle vara eniga, men vi tog beslutet att gå vidare ändå och vi har ingen tid att förlora. Jag har varit nogsam med att säga att det är måstekostnaderna vi tar. Jag tycker det är klart och tydligt. 

"Vilka är det som skulle skärpt sig?"

Oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M) menar att det till stor del handlar om att markera mot den rödgröna majoriteten, som han anser måste "skärpa till sig".

– Det uttalandet kan man ifrågasätta. Vilka är det som skulle ha skärpt till sig under många år? Det här är inget som hänt på ett års tid. Våra problem med driften går att härleda många år tillbaka i tiden. Vi har föreslagit prislappsmodellen nu för att försöka komma åt driften och få upp saker till ytan.

Är du rädd för att det kan hamna i förvaltningsrätten och försena processen?

– Jag hoppas inte det och om det anmäls, så hoppas jag inte att förvaltningsrätten plockar upp det. Jag upplever att vi har hängslen och livrem.

Är du orolig för att någon privatpersoner försöker fördröja det hela efter det här?

– Det kan ske, så är det ju. Det är kanske någon som ser det här. Jag tycker det vore tråkigt om man börjar göra så. Det här har inte varit lätt och därför önskade jag att vi gemensamt skulle ta beslut om det. Vi behöver göra det här för både vår och hockeyns skull. Att Vimmerby Hockey ska spela i Allsvenskan kommer sätta Vimmerby på kartan och det ska vi dra nytta av också. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: