Annons:

Sök

Annons:

M vill se ett handlingsprogram mot gängkriminalitet

Moderaten Niklas Gustafsson vill att kommunen tar fram en handlingsplan för att motverka gängkriminalitet i skolorna. Foto: Simon Henriksson

M vill se ett handlingsprogram mot gängkriminalitet

Moderaterna vill att Vimmerby kommun tar fram ett formellt handlingsprogram mot gängkriminalitet i skolan. Viljan uttrycks i en nyväckt motion.

Annons:

Vimmerby har varit väldigt förskonat från den typen av gängkriminalitet som många större städer i Sverige drabbats av under senaste årtioende. I motionen skriver M att det är ”avgörande att vara proaktiv och förberedd” samt att skolan har ”central roll i ungas människors liv”.

Att ta fram ett handlingsprogam skulle ge skolorna ett tydligt arbetssätt för att kunna agera ”snabbt och effektivt” i samarbete med andra myndigheter.

Moderaterna tanke är att handlingsprogrammet ska innehålla följande punkter:

1.     Utbildning och Medvetenhet: Utbildning för skolpersonal och elever om riskerna och tecknen på gängkriminalitet.

2.     Samarbete med Socialtjänsten: Etablera tydliga rutiner för samarbete mellan skolor och socialtjänsten för tidig identifiering och intervention.

3.     Stöd och Rådgivning : Tillhandahålla stöd- och rådgivningstjänster för elever som riskerar att dras in i kriminella nätverk.

4.     Mentorskap och Fritidsaktiviteter: Skapa mentorskap och erbjud fritidsaktiviteter som positiva alternativ till gängverksamhet.

5.     Utvärdering och Uppföljning: Regelbunden utvärdering av handlingsprogrammets effektivitet och anpassning av strategier baserat på resultaten.

Vad framtagandet skulle kosta framgår inte av motionen, men M uttrycker att det ska ses som en ”investering i framtiden” och att det handlar om ”en nödvändig och kostnadseffektiv åtgärd för att skydda vårt samhälle och våra framtida generationer”.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: