Annons:

Sök

Annons:

Efter återremissen – nu ska frågan upp igen

Kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Efter återremissen – nu ska frågan upp igen

I maj skulle fullmäktige fatta beslut om översiktsplanen. Då fick oppositionen igenom en återremiss. Nu ska frågan upp igen. 

Annons:

I absolut sista stund inför beslutet i kommunstyrelsen plockades industriområdet placerat vid Arlarondellen bort ur översiktsplanen. För att förstå mer om bakgrunden bör du läsa den HÄR artikeln, som vår tidning kunde leverera kort före fullmäktigesammanträdet. 

Något beslut om översiktsplanen, vars förarbete pågått i flera år och som ska sträcka sig hela vägen till 2050, blev det aldrig i maj månad. 

Oppositionen fick igenom en återremiss.

– Man menade att vi inte följde regelverket, men det har vi gjort. Den här har varit ute för granskning flertalet gånger och man har haft många gånger på sig att kommentera den, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S) efter senaste sammanträdet med kommunstyrelsen. 

Nu kommer översiktsplanen åter upp på måndagens fullmäktige. 

– Nu skickas den tillbaka och det går inte att göra återremiss igen. M och KD gjorde en protokollsanteckning gällande vindkraftsplanen, men vi måste ta den nu. Det går inte att hålla på så här. Det blir stora konsekvenser om vi inte har en gällande översiktsplan och det måste vi ha.

Hur diskussionen och beslutet blir på fullmäktige återkommer vi förstås till efter sammanträdet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: