Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Omfattande tillsynsärenden i svår grannfejd läggs ned – krävdes på åtgärder

Nämnden vidtar inga ytterligare åtgärder i den omfattande grannfejden i det exklusiva området i Vimmerby kommun. Foto: MostPhotos

Omfattande tillsynsärenden i svår grannfejd läggs ned – krävdes på åtgärder

Under flera år har kommunen fått in flera klagomål rörande två grannfastigheter i ett nytt bostadsområde i närheten av Tobo. Nu har nämnden bestämt sig för att lägga ned båda ärendena.

Annons:

Klagomålen i det ena fallet rör huvudbyggnadens placering, en tillbyggnad, ett Attefallshus, en friggebod, ett altandäck och en mur och där menar man att åtgärderna stridit mot plan- och bygglagen.

Kommunen har gjort flera tillsynsbesök och en del av klagomålet som rör privatiserade åtgärder inom det strandskyddade naturområdet togs med i den större tillsyn som gjordes i bostadsområdet med start 2022. Då fick flera fastighetsägare föreläggande om att utföra åtgärder för att återupprätta naturområdet som det är tänkt, däribland denna fastighetsägare.

Även 2023 gjordes en tillsyn och även då fick ägaren en del krav på sig. När de åtgärderna nu vidtagits anser nämnden att det går att avsluta ärendet. Man konstaterar att vissa av klagomålen har varit korrekta medan man godkänner ägarens agerande när det gäller andra kritiserade bitar.

Grannen klarar sig utan krav på åtgärder

Så till grannen. Där handlar klagomålen om huvudbyggnadens planenlighet, om åtgärder innan bygglovet beviljades, privatiserande åtgärder utanför tomten, att dagvattnen rinner till en granne och en 50 centimeter hög mur/blomlåda.

Även den här ägaren tvingades vidta åtgärder i det större tillsynsärendet som genomförts sedan tidigare. När det gäller den övriga kritiken mot fastighetsägaren finner inte nämnden något skäl att ingripa och man avslutar nu båda ärendena.

Båda ärendena är kopplade till den grannfejd som vi skrivit om tidigare. I april dömdes en man som äger en av de här fastigheterna för tre fall av ofredande och 50 000 kronor i skadestånd till tre av sina utsatta grannar. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: