Annons:

Sök

Annons:

KOMMUNALRÅDET LÄMNAR SIN POST – HON TAR ÖVER

Enligt våra uppgifter kommer Cissi Hammar presenteras som Helen Nilssons efterträdare senare i dag. Även Daniel Gottling Nestor är med på pressträffen. Bilden är ett montage. Foto: Arkivbild

KOMMUNALRÅDET LÄMNAR SIN POST – HON TAR ÖVER

Hon hintade om det redan i vintras. Nu är det klart. Den 1 november lämnar Helen Nilsson (S) uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Enligt våra uppgifter tar Cissi Hammar över posten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I vintras kunde vår tidning berätta att kommunstyrelsens ordförande, Helen Nilsson (S), avsåg att ta ett beslut om sin framtid under sommaren. 

Men det gick snabbare än så. Helen Nilsson, 66, ska i våras ha meddelat Socialdemokraterna att hon tänkte gå i pension. Den 1 november lämnar hon uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby.

Helen Nilsson har varit kommunalråd tidigare också, men den här omgången har hon lett kommunstyrelsens arbete sedan valet 2022. 

"Helen har varit en framträdande person inom Socialdemokraterna och har lett kommunstyrelsen sedan valet 2022. Vi vill ta tillfället i akt att tacka henne för hennes värdefulla insatser och önskar henne all lycka i framtiden", skriver partiet i ett pressmeddelande. 

Hon tar över

Under en pressträff senare i dag presenteras hennes efterträdare. Enligt vår tidnings uppgifter är det Cissi Hammar som kommer ta över Nilssons jobb. Hon ska ha valts enigt under ett medlemsmöte i går. 

Cissi Hammar har länge suttit i regionen och även haft roller i kommunpolitiken – om än långt från denna typ av uppdrag. I nuläget är hennes enda kommunala uppdrag som nämndeman i tingsrätten och ledamot i fullmäktige. Sedan valet 2022 sitter Hammar i regionstyrelsen i Region Kalmar län.

Helen Nilsson kommer fortsätta sitt engagemang inom politiken och behåller sin plats i kommunfullmäktige mandatperioden ut. Utöver ovan nämnda deltar även Daniel Gottling Nestor, som kanske av många sågs som den givna efterträdaren, på pressträffen. 

I vintras svarade Helen Nilsson så här på frågan om hon såg någon given efterträdare den dagen hon beslutade sig för att ta ett steg tillbaka.

– Given och given, men jag känner att Daniel (Gottling Nestor) varit den som tagit mycket plats och ganska stor plats. Han har varit ett starkt bollplank för mig definitivt.

Vi återkommer med mycket mer senare i dag. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: