Annons:

Sök

Annons:

Sverigedemokrat lämnar tungt uppdrag – här är anledningen

Morgan Esping lämnar barn- och utbildningsnämnden på grund av ett nytt jobb. Foto: Arkivbild

Sverigedemokrat lämnar tungt uppdrag – här är anledningen

Morgan Esping brinner för skolfrågor och har suttit i barn- och utbildningsnämnden för både Moderaterna och Sverigedemokraterna. Nu lämnar han dock nämnden helt och hållet.

Annons:

Morgan Esping var engagerad i Moderaterna i många år och satt bland annat för partiet i kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden. 

Efter förslaget om att lägga ned skolor på landsbygden gick Morgan Esping emot sina egna partivänner i fullmäktige och röstade emot förslaget. Därefter tog han timeout från politiken och återvände inte på allvar förrän valet 2022.

Men då för ett helt annat parti. Sverigedemokraterna hade nämligen värvat Esping och efter valet blev han ledamot i barn- och utbildningsnämnden. Han var på nytt mycket kritisk till diskussionerna som skolnedläggelse i vintras. 

Nu har Morgan Esping, lärare till yrket, begärt att entledigas från uppdraget i barn- och utbildningsnämnden från 31 augusti. Orsaken till avhoppet är dock inte så dramatisk.

– Det är inte särskilt konstigt. Jag har börjat jobba på Albäcksskolan och då skulle det bli besvärligt. Det hade varit många lektioner som blivit drabbade och för många elever som blivit lidande. Det hade också inneburit mycket efterarbete för mig och det hade blivit för svårt, så det är egentligen därför, säger Morgan Esping (SD).

Sitter kvar i fullmäktige

Han brinner för frågorna och tycker att det är tråkigt att lämna nämndens arbete.

– Men man vill känna att man har tiden och att elever inte blir drabbade. Skolfrågorna är det område jag är mest intresserad av, men förhoppningsvis kan jag stötta upp och hjälpa den som åtar sig uppdraget. 

Vem det blir är ännu oklart.

– Inget är klart, men vi ska ta diskussionen och se vem som är villig. 

Han kommer sitta kvar i kommunfullmäktige, men om han kan ta några tyngre uppdrag efter nästa val är för tidigt att säga.

– Det är två år dit och vi får ta den diskussionen då. Just nu vore det besvärligt att lämna skolan dagtid för möten, men det kan hända mycket på två år. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: