Annons:

Sök

Annons:

M SLÅR LARM: KOMMUNEN FÅR INTE LÅNA MER PENGAR

Moderaterna slår larm om kommunens ekonomi. Foto: MostPhotos

M SLÅR LARM: KOMMUNEN FÅR INTE LÅNA MER PENGAR

I ett pressmeddelande slår Moderaterna larm om kommunens ekonomi. Bland annat beskriver man att Vimmerby kommun inte får låna mer pengar från sin egen bank, Kommuninvest.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Enligt oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M) har kommunens riskfaktor stigit från 4,5 till 9,5 och att kommunen inte kommer få mer lån.

”Detta innebär att vår egen bank nu anser att risken med att låna ut pengar till Vimmerby kommun har blivit för hög”, skriver Gustafsson i pressmeddelandet.

Moderaterna skriver vidare att man vill uttrycka sin ”djupa oro” över den ekonomiska situationen i kommunen och kritiserar de styrande partierna skarpt.

75 miljoner dyrare än medelkostnaden

Enligt M är kommunens nettokostnadsavvikelse hela 75 miljoner kronor. Så mycket dyrare är verksamheternas kostnader i Vimmerby jämfört med en ”medelkommun”.

Att den kommunala verksamheten är dyrare och ineffektivare än i andra kommuner är ingen nyhet, så har det i stort sett varit i åtminstone tio år.

”Situationen förvärras ytterligare av att den styrande majoriteten har tagit flera oförsiktiga beslut som ökat kommunens kostnader, utan att ange hur dessa ska finansieras. Dessa oförankrade och ofinansierade förslag har bidragit till att förvärra vår ekonomiska situation”, skriver Moderaterna och kräver nu omedelbara och kraftfulla åtgärder.

Vi har sökt kommunalrådet Helen Nilsson (S), ekonomichefen Camilla Johansson och Kommuninvest. En intervju med Niklas Gustafsson kommer inom kort.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: