Annons:

Sök

Annons:

Riksdagsledamoten från Vimmerby:

Gudrun Brunegård är riksdagsledamot från Kalmar län. Foto: Arkivbild

Riksdagsledamoten från Vimmerby: "Glatt leende även för äldre"

Regeringen presenterar sin budget den 19 september. Den senaste tiden har man dock släppt ett flertal budgetnyheter.
– Som kristdemokrat är jag stolt över hur våra ministrar lyckats förhandla fram en rad viktiga reformer, säger riksdagsledamoten Gudrun Brunegård från Vimmerby i ett pressmeddelande.

Annons:

Det är fortfarande knappt två veckor kvar tills regeringen presenterar den budget man förhandlat fram tillsammans med Sverigedemokraterna i sin helhet.

Men den senaste tiden har man släppt budgetnyhet efter budgetnyhet. Bland annat avser Tidöpartierna och SD att avskaffa flygskatten och sänka skatten på arbete och pension. Skattesänkningarna ska enligt regeringen främst gynna låg- och medelinkomsttagare. Regeringen avser även att tillföra tre miljarder till vården. 

Under fredagen släppte man också nyheten att man genomför "den största tandvårdsreformen på över 20 år". Det handlar om att regeringen och SD förstärker högkostnadsskyddet på tandvård för personer som är 67 år och äldre. För det avsätter man 3,4 miljarder kronor i budgeten. Samtidigt, för att kunna ha råd med reformen, tas den avgiftsfria tandvården för unga mellan 19 och 23 år bort nästa år. 

– Många äldre lever med mycket små marginaler och prioriterar en present till barnbarnet före en dyr tandläkarräkning. Det finns de som slutat le för att inte avslöja sina dåliga tänder. När denna reform träder i kraft kan man äntligen våga beställa tid hos tandläkaren, säger Gudrun Brunegård, riksdagsledamot för Kristdemokraterna. 

Stor infrastruktursatsning

Hon lyfter också fram fast omsorgskontakt i särskilt boende som en annan viktig reform.

– Många anhöriga drar ett oerhört tungt lass när den närstående blir sjuk. Nu förstärker vi anhörigstödet. Som kristdemokrat är jag stolt över hur våra ministrar lyckats förhandla fram en rad viktiga reformer, som ska göra livet lättare och ge Sverige kraft att växa, säger Gudrun Brunegård. 

Dessutom har statsminister Ulf Kristersson avslöjat att budgeten kommer innehålla en infrastrukturproposition på nästan 1 200 miljarder kronor. Det ska vara den största på 15 år. Trafikverket ska även få 15 miljarder kronor de kommande tre åren för att kunna lägga på underhåll av vägar och järnvägar.

Som vanligt har förstås flera av budgetnyheterna som släppts mötts av kritik från oppositionen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: