Annons:

Sök

Annons:

Så ser nämndens ekonomi ut – då ska utredningen om lokaler vara klar

Lars Sandberg (C) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Foto: Arkivbild

Så ser nämndens ekonomi ut – då ska utredningen om lokaler vara klar

Barn- och utbildningsnämnden brottas fortfarande med sin ekonomi. Underskottet ser ut att bli 8,2 miljoner kronor efter augusti månad. Nu är det också klart när utredningen om lokalfrågan kring Campus och Vimmerby gymnasium ska vara färdig. 

Annons:

Prognosen i maj månad från barn- och utbildningsnämnden pekade mot ett underskott på 12,7 miljoner kronor. Efter det har nämnden fått fyra miljoner kronor för att behålla den nuvarande skolstrukturen. 

Jämfört med budgetuppföljningen i maj har underskottet på förskoleklass blivit lägre än 100 000 kronor, gymnasiet lika mycket och anpassad gymnasieskola går mot ett överskott på 300 000 kronor. 

– Det är väldigt små förändringar och ett antal månader kvar av året, men det går åt rätt håll, säger nämndens ordförande Lars Sandberg (C). 

Tror du att ni kommer hinna se effekterna av åtgärderna ni tog i våras?

– Det börjar att slå igenom nu och är med i den här prognosen framåt. Sedan tror jag inte det blir särskilt stora förändringar under resten av det här året. De stora förändringarna på åtgärderna kommer nästa år givetvis. Det är då det slår igenom helt och hållet. 

Utredning klar i maj

När det gäller den strukturutredning angående Vimmerby gymnasium, lärcenter och Campus som politiken beställde av tjänstemännen i maj månad finns nu ett datum. 

Utredningen handlar om lokalfrågan och hur man kan bli allra mest effektiva framåt.

– Vi har beslutat att tidsätta den återrapporteringen om lokalutredningen nu. Vi har sagt att vi vill ha den i februari, säger Lars Sandberg. 

Men nämndens ordförande menar att allt kanske inte kan vara helt klart redan då. 

– Vi vill att man ska jobba med den, men det är en väldigt komplex fråga och det hänger till stor del ihop med vilka program som ska finnas och hur det ska se ut. Det finns en mängd frågor, men nu har man nästan ett halvår på sig och då ska en del frågetecken kunna rätas ut.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: