Annons:

Sök

Annons:

Stor förändring gällande fullmäktige:

Leif Larsson (C) är ordförande i fullmäktige.

Stor förändring gällande fullmäktige: "Vill popularisera det"

Efter pandemin har allmänheten inte hittat tillbaka till fullmäktige. Nu hoppas man kunna öka intresset genom att börja webbsända fullmäktige igen.
– Vi hoppas att det kan vara ett sätt att popularisera fullmäktige, säger Leif Larsson (C), ordförande i kommunens högsta beslutande församling.

Annons:

Det var kanske inte särskilt ofta det var trångt på läktaren före pandemin heller, men skillnaden är ändå markant. Det menar fullmäktiges ordförande Leif Larsson (C). 

– Vi har inte fått tillbaka de intresserade av fullmäktige att följa det på plats efter pandemin. Vi har haft en trend en längre tid och folk blir äldre. Vi har inga nytillskott bland åhörarna och det har funnits tillfällen när det inte varit någon från allmänheten. Det är en stor brist och vi hoppas att det här kan vara ett sätt att popularisera fullmäktige, säger han.

Under pandemin när det fanns begränsningar även kring politiska sammanträden webbsändes fullmäktiges möten. Nu har en sådan möjlighet öppnats igen. 

– Det här är tack vare Itsams arbete och Åtvidaberg har nyligen börjat med sändningar. Det gör att vi kan få teknisk support via Itsam och även pressa kostnaderna. Så vi kommer köra från och med nästa gång. Behovet av att nå ut finns och vi har nu hittat en lösning med en rimlig kostnad. Det har annars varit en kostnadsfråga. 

Vad blir kostnaden?

– Under 10 000 kronor om året. Det är en mycket rimlig kostnad och det ska rymmas i den budget vi redan har. Vi tycker det är trevligt att kunna göra det här och vet att det kan vara ett sätt att öka intresset kring den beslutande församlingen. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: