Annons:

Sök

Annons:

TJÄNST SOM BITRÄDANDE KOMMUNDIREKTÖR KAN INFÖRAS HÄR

Kommundirektören Carolina Leijonram kan snart få en biträdande kommundirektör. Bilden är ett montage. Foto: Pressbild/Arkiv

TJÄNST SOM BITRÄDANDE KOMMUNDIREKTÖR KAN INFÖRAS HÄR

Carolina Leijonram är kommundirektör och HR-chefen Marie Halldén ställföreträdande. Nu kan Vimmerby kommun komma att införa en roll som biträdande kommundirektör.
– Det är väldigt många arbetsuppgifter som ligger på Carolinas bord, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Kommunens ekonomi är just nu i krisläge och reaktionerna har varit stora efter den senaste tidens utköp och tuffa besparingskrav som väntar. Parallellt med det här finns planer på att införa en ny roll som biträdande kommundirektör i Vimmerby kommun. 

Det kan Dagens Vimmerby berätta i dag. 

"Kommunstyrelseförvaltningen genomför just nu översyn av organisationen. En förändring rör också inrättande av rollen som biträdande kommundirektör. Arbete med riskbedömning pågår", går att läsa i ett underlag. Facklig samverkan kommer ske och centrala samverkansgruppen kommer få del av underlag och förslag till beslut.

Kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S) bekräftar planerna på en ny roll i stadshuset.

– Det är på organisationsnivå men har bara diskuterats ännu. Det handlar om att sprida arbetsuppgifter på ett bättre sätt, säger Helen Nilsson. 

Sedan många år tillbaka är Carolina Leijonram kommundirektör i Vimmerby. HR-chefen Marie Halldén är ställföreträdande kommundirektör. Men nu behövs alltså rollen som biträdande kommundirektör, en tjänst som finns i flera andra kommuner i landet. 

– Som jag förstått det handlar det inte om en helt ny tjänst, utan en uppdatering av en annan tjänst. HR-chefen kliver in för Carolina och är ställföreträdande. 

Så det är HR-chefen som kommer bli biträdande kommundirektör?

– I sådana fall, men man kanske väljer en annan väg också. Jag vet inte mer om det här än att det jobbas med en organisationsförändring som måste förankras. 

Det ska i sin tur dock inte innebära att kommunen behöver rekrytera en ny HR-chef. 

– Nej, det ska det inte bli. Det rör sig om en omfördelning av arbetsuppgifter. 

När kan det bli aktuellt att införa det här?

– Vi håller med på omorganisationer hela tiden, men kanske till nästa år. 

Ska underlätta för Leijonram

I exempelvis Marks kommun inrättades en ny tjänst som biträdande kommundirektör för ett par år sedan. Detta för att ge avlastning åt kommundirektören. Där tjänar den biträdande kommundirektören inte långt under kommundirektören. 

Även i Vimmerby kommun har tjänsten kommit på tal för att underlätta för Carolina Leijonram.

– Det är väldigt många arbetsuppgifter som ligger på Carolinas bord. 

Så det handlar om att "lätta på hennes börda"?

– Ja, lite grann så. 

Kritiken mot kommunen är stor just nu. Hur ser du på tajmingen med det här?

– Jag vet att det är mycket, men även om många tycks tro något annat så har vi en ganska smal organisation. Flera andra kommuner har den här rollen. 

Är det några andra kommuner i närområdet som har den här tjänsten?

– Jag tror att det finns på sina håll, men exakt var vet jag inte. 

Hur tror du att kommuninvånarna reagerar på att en sådan här tjänst diskuteras?

– Det är arbetsuppgifter som ska fördelas och jag tänker inte att det kommer påverka. Det handlar om att få flytet på ett bättre sätt och inte bränna ut våra chefer. 

Inte säker på att det kommer kosta mer

Hur mycket mer ett inrättande av den här tjänsten skulle kosta kan Helen Nilsson inte säga. 

– Jag är inte säker på att det kommer kosta mer. Det blir ingen helt ny tjänst och det kanske handlar om höjd lön för någon, men jag kan inte svara på det nu. Vi fördelar budgeten nu och håller på och gör det utifrån ramarna.

Kommer det vara ett politiskt beslut att inrätta den här tjänsten?

– Ja, det kan jag tro att det blir. Nya tjänster på den här nivån får vi till oss. 

Vad tror du att det här väcker för reaktioner?

– Jag fokuserar inte på det. Vi måste ta hand om våra närmaste chefer och vi är det största företaget i kommunen sett till antalet anställda. Det kräver mycket energi och är inga sju till fyra-jobb. Vi måste fördela ut arbetsuppgifterna och jag är inte främmande för det här. Jag vet att det har pratats om det länge, men att man inte kommit till skott. Vi behöver ännu fler medarbetare, men man är lite reserverad och rädd för att anställa. Det beror på att mediatrycket blir så stort och att alla svansar går igång. Jag slutar snart, så jag kan säga vad jag tycker. Det gör att folk inte orkar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: