Annons:

Sök

Annons:

Oförändrad skatteprognos – då ligger ramarna fast

I och med att skatteprognosen i augusti var oförändrad ser ramarna ut att ligga fast.

Oförändrad skatteprognos – då ligger ramarna fast

Budgetramarna för 2019 ligger fast. Detta efter en oförändrad skatteprognos i augusti, som inte ger kommunen något ytterligare utrymme.

Annons:

I somras tog kommunen beslut om rambudgeten inför 2019. Detaljerna i budgeten tas senare i år. Socialnämnden kommer att få sex miljoner i tillskott, barn- och utbildningsnämnden tre, kommunstyrelsen en och överförmyndarnämnden 200 000 kronor. 

Potten för oförutsedda medel ska stärkas med en miljon kronor. 

På tisdagens sammanträde med kommunstyrelsen gick politikerna igenom budgeten för 2019. 

Det ser ut som att ramarna blir oförändrade. 

– Vi har en oförändrad skatteprognos från augusti. Det gör att det inte finns utrymme att göra något mer, så ramarna kommer ligga fast, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

"Måste få koll på det"

Kommunstyrelsen har skickat en skrivelse till de stora nämnderna för att få information om läget för 2018 och inför 2019. Dessutom ska kommunstyrelsens uppsiktplikt gentemot nämnderna stärkas.

– Vi kommer att kalla dem vid varje sammanträde fram till årsskiftet. Just nu pekar det mot att varken socialnämnden eller barn- och utbildningsnämnden kommer att hålla budget för 2018. Vi måste få koll på det, säger Peterson.

Helen Nilsson (S) säger att kommunstyrelsen ska bli mer strikt mot nämnden.

– Vi vill att de ska återkomma med hur det ser ut och om det överstiger den ram man har ska man ha med sig en handlingsplan för att komma i balans. Vi får se efter nyår hur uppsiktsplanen blir framåt, säger hon.

Kommunen budgeterar med ett resultat på 19,2 miljoner kronor. Det skulle räcka för att klara överskottsmålet på två procent. Investeringsramen är satt till 80 miljoner kronor.

– Prognosen för 2021 och framåt har blivit något bättre, men det ser ändå ut som att det kommer börja dippa om något år, säger Helen Nilsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: