Annons:

Sök

Annons:

Moderaterna efter C:s otydliga besked:

Marie Nicholson vidhåller att Moderaterna gett ett mycket tydligt besked.

Moderaterna efter C:s otydliga besked: "Har sagt vad vi tycker"

Centerpartiet ger inget som helst besked om med vilka man vill bilda majoritet i Vimmerby kommun. Moderaternas Marie Nicholson är fåordig.
– Vi har sagt vad vi tycker, säger hon.

Annons:

Gårdagens val ser ut att sluta med en majoritet för de tre kvarvarande allianspartierna i kommunfullmäktige. Men om det blir en allians är fortfarande oklart.

Centerpartiet, som blev valets stora vinnare, har inte kommit med något tydligt besked ännu.

– Det beror på om det finns förutsättningar för att få ihop det. Det man måste ta hänsyn till är att vi har stått på olika sidor under fyra år. Dessutom får vi in nya företrädare i fullmäktige. Det är ett alternativ jag inte lägger åt sidan, men allt har ett pris också, säger Leif Larsson (C). 

Marie Nicholson (M) var tydlig under valnatten att hennes parti helst vill se en alliansmajoritet. Det vill även Kristdemokraterna.

– Jag har egentligen ingen kommentar till vad Centerpartiet säger, men vi har sagt vad vi tycker och det har inte förändrats sedan i går eller för en vecka sedan. Nu är det upp till Centerpartiet att ta kontakt med övriga partier. 

Är du förvånad över att Centerpartiet inte är tydliga?

– Nej, det är jag inte. Det är deras val att avvakta och avgöra. Jag tror att de vill ha en stabil majoritet och kommer Miljöpartiet in är det inte säkert att det blir en majoritet för alliansen längre.

"Föredrar samarbete"

Under den gångna mandatperioden har flera majoritetspolitiker gått emot partiernas förslag.

– När det är så tajt som nu ställer det höga krav på att jobba ihop sig innan man går fram med förslag. Ingen enstaka fullmäktigeledamot får vara emot, en styrka mellan oss och sossarna har varit att vi haft en väldigt bekväm majoritet som gjort att vi kunnat tillåta enskilda ledamöter att gå sin egen väg då och då. Jag kan tycka att man ska utgå från att alla ska vara överens, så att man arbetar mot ett gemensamt mål. Men jag vet inte hur Centerpartiet tänker och tror inte att vi kommer ha någon kontakt förrän på onsdag. Det gör inte mig något, för jag behöver vila upp mig. 

Ser du att det kan vara svårigheter att få ihop en alliansmajoritet med bakgrund i att ni har varit oense i många frågor, som fortfarande är aktuella som Nybble och VOK-skogen?

– Jag tror att allting går med lite god vilja. 

Är chanserna större med dig än med Micael Glennfalk?

– Det tror jag alla håller med om. Men det gäller åt alla håll. Jag är en person som föredrar samarbete framför konflikt. 

Om det är så att Centerpartiet inte vill samarbeta med er – kan ni gå över blockgränsen?

– Inget vi har diskuterat. Tanken att vi ska sitta i en majoritet med Vänsterpartiet är väldigt långt borta. Jag har inget emot dem, det är väldigt bra människor, men det skulle bli svårt. Politiskt är vi långt från varandra.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: