Annons:

Sök

Annons:

Grönt ljus från politiken – FB Bostad får bygga vidare i Vimmerby

Det blev grönt ljus från kommunfullmäktige för att låta FB Bostad bygga vidare i Vimmerby. Foto: Arkiv

Grönt ljus från politiken – FB Bostad får bygga vidare i Vimmerby

Total enighet i kommunstyrelsen. Inte en antydan till någon avvikande åsikt yppades heller på kommunfullmäktige.
Nu får FB Bostad bygga vidare i Vimmerby.

Annons:

Det blir ytterligare byggnation för Göteborgsbaserade FB Bostad i Vimmerby. Kommunfullmäktige gav på måndagen tumme upp till köpeavtalet mellan kommunen och företaget om etapp två för Kvarteret Stören. 

Den första etappen gav ett underskott för kommunen på 700 000 kronor. Räknar man med att kommunen köpte grannfastigheten, Stören 3, för 715 000 kronor för 14 år sedan blir det totalt 2,6 miljoner kronor kommunen betalat.

Men när FB Bostad nu får chans att köpa området alldeles intill så mildrar kommunens kostnad. Enligt kommunalrådet Tomas Peterson (M) ger det en förlust för kommunen på 210 000 kronor.

Den andra etappen ska ge mellan tolv och 14 bostadsrätter. Kvadratmeterpriset blir detsamma som tidigare – och det handlar om 650 kronor kvadratmetern.

– Det innebär, totalt sett med det bokförda värdet, att vi hamnar på ett minus på 210 000 kronor för den här affären. Då har vi friskrivit oss från eventuellt miljöansvar och saneringsåtgärder. Vi har lämnat 400 000 kronor i rabatt och då släpper vi hela miljöansvaret. Det finns en del att göra och FB Bostad ville ha mer pengar för det, men nu blev det det här avtalet, sa Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S) efter beslutet i kommunstyrelsen.

Centerpartiet har tidigare varit kritisk till uppgörelsen, men var enig med majoriteten i kommunstyrelsen. Även på kommunfullmäktige gick köpeavtalet igenom utan något som helst motstånd från någon.

– 200 000 totalt för att få till så många bostadsrätter som det nu blir är förmånligt för Vimmerby kommun, sa Tomas Peterson tidigare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: