Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
S-förslag:

Socialdemokraterna föreslår att markanvisningsavtalet för Aleris i Nybble bryts. Foto: Jakob Karlsson

S-förslag: "Bryt markanvisningsavtalet med Aleris – bygg förskola i Nybble"

Socialdemokraterna föreslår att kommunen bryter markanvisningsavtalet med Aleris. I stället vill man bygga en förskola med tio avdelningar i Nybble, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I ett pressmeddelande skriver Socialdemokraterna att man föreslår att kommunen bryter markanvisningsavtalet med Aleris om det visar sig att företaget inte är intresserade för ersättningslokaler för nuvarande verksamhet. Det bygger partiet på ägarbytet och den osäkerhet som råder kring företagets framtida planer för marken.

"Vimmerby kommun har tecknat ett markanvisningsavtal med Aleris på ett markområde vid Nybble. Tanken har varit att Aleris ska bygga nya lokaler för den befintliga verksamheten som de idag bedriver i Vimmerby. De lokaler som Aleris har idag ska vara utdömda och därav finns ett intresse att finna en lösning. Kommunen har under många år arbetat för att få fram en fungerande lösning och detta avtal är inte det första som har tecknats med Aleris gällande markanvisning", skriver Socialdemokraterna.

I stället föreslår partiet nu att man planerar för en tio avdelningar stor förskola, som inrymmer helg- och nattbarnomsorg. 

"Idag så har kommunen 8 tillfälliga avdelningar som vi måste finna en lösning på. Därför föreslår vi att man bygger en förskola med tio avdelningar. Det täcker upp de åtta tillfälliga som vi har idag, en för helg och nattbarnomsorg och en för att klara av utökade behov som nu finns samt kunna minska barngrupperna", skriver partiet.

En av avdelningarna ska vara för "nattis".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: