Annons:

Sök

Annons:

S till nya majoriteten:

Helen Nilsson (S) vill veta hur den nya majoriteten ser på barnomsorgen.

S till nya majoriteten: "Vad vill de tre kommunalråden med barnomsorgen?"

Socialdemokraterna presenterade i oktober att man vill bygga en tio avdelningar stor förskola i Nybble. Nu försöker S sätta press på den tillträdande majoriteten.
– Tiden rinner iväg och vi vet att barnfamiljerna och medarbetarna väntar på ett tydligt besked, säger Helen Nilsson (S) i ett pressmeddelande.

Annons:

Placering av den förskola som ska byggas i Vimmerby har varit en utdragen och hätsk diskussion. Ännu är inget bestämt kring var den ska vara. 

I oktober gick Socialdemokraterna, som snart lämnar majoritetsställningen i kommunen, ut med att man vill bygga en tio avdelningar stor förskola i Nybble. Där en av avdelningarna är avsedd för helg- och nattbarnomsorg. 

Nu försöker partiet sätta press på Vimmerbyalliansen.

– Vad vill de tre kommunalråden, i den nya centerledda majoriteten, med barnomsorgen i Vimmerby? Det är dags att den nyvalda majoriteten ger besked om hur de har tänkt att lösa situationen gällande fler platser inom barnomsorgen och helg- och nattomsorg. Tiden rinner iväg och vi vet att barnfamiljerna och medarbetarna väntar på ett tydligt besked, säger Helen Nilsson (S) i ett pressmeddelande.

Anledningen till att S vill se en tio avdelningar stor förskola är för att klara det utökade behovet och för att kunna minska barngrupperna, meddelar man.

– I dag så har kommunen åtta tillfälliga avdelningar som vi måste finna en lösning på. Därför föreslår vi att man bygger en förskola med tio avdelningar. Det täcker upp för de åtta vi har tillfälligt i dag och en för helg- och nattbarnomsorg och en för att klara av det ökade behovet som nu finns. När vi nu inte längre sitter i majoriteten måste vi därför ställa frågan till den tillträdande majoriteten om hur ni ser på frågan gällande barnomsorg, säger Nilsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: