Annons:

Sök

Annons:

Trots många protester – nämnden går vidare med detaljplaner

Sex nya bostäder kan tillskapas i Vendledal, till sakägarnas förtret. Foto: Vimmerby kommun

Trots många protester – nämnden går vidare med detaljplaner

Kommunen har fått mycket kritik för den planerade bostadsförtätningen i två kvarter i Vimmerby. Miljö- och byggnadsnämnden har nu valt att slå dövörat till och godkänna detaljplanerna.

Annons:

Den ena detaljplanen som det fattats beslut om är Vendledal, beläget i den norra delen av kommunen. Yttranden från 14 instanser har inkommit och sakägarna har protesterat mot förtätningen som upplevs som ett intrång. Man vill helst ha kvar grönytan, men om inte så vill man att det blir färre tomter och en utökad tomtgräns mellan de befintliga husen och de planerade tomterna.

Önskemålen föranledde inga ändringar i detaljplanen som nu går vidare till fullmäktige för slutgiltigt beslut. Totalt kan det bli sex nya bostäder i området.

Inga förändringar

I stort sett exakt samma sak går att skriva om kvarteret Graniten beläget några hundra meter ifrån Vendledal. Där har åtta instanser yttrat sig och sakägarna upplever den nya detaljplanen som ett intrång. Inte heller här gav kritiken någon effekt och ärendet går vidare till fullmäktige.

I ett tredje fall, Kvarteret Konvaljen (beläget vid Vimarskolan), har sex instanser yttrat sig – men av nämndens beslut framgår inte vilken kritik som framförts. Några förändringar blir det inte och kommunfullmäktige har nu tre detaljplaner att godkänna slutgiltigt.

Både på Graniten och Konvaljen väntas det tillskapas en villatomt.

Här kan du läsa mer om detaljplanerna:

Konvaljen.

Graniten.

Vendledal.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: