Annons:

Sök

Annons:

Nestor om avhoppet:

Daniel Nestor beklagar att Michael Svensson lämnar kommunpolitiken. Foto: Ossian Mathiasson

Nestor om avhoppet: "Inget vi har tryckt på för"

Ett av Socialdemokraternas tyngre namn lämnar politiken. Det handlar om Vimarhems förre ordförande Michael Svensson. Han känner inte igen den politik som förs, säger han.
– Det är jättetråkigt givetvis, anser Daniel Nestor, ordförande i Arbetarekommunen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sent i går kväll kunde vi berätta att Michael Svensson bestämt sig för att lämna kommunpolitiken. Han var ordförande för det kommunala bostadsbolaget Vimarhem den gångna mandatperioden och har varit en del av kommunpolitiken sedan början av 2000-talet.

– Jag känner inte igen mig i politiken och då får någon annan ta vid. Det är bättre att det blir så. Det är inte min politik som förs, sa han bland annat.

Daniel Nestor, Socialdemokraternas ordförande i Vimmerby, beklagar avhoppet.

– Det är givetvis jättetråkigt. Han sa redan i höstas att han ville ta en timeout från Vimarhem och att han skulle fundera på sin framtid. Nu har han kommit fram till det här beslutet och det är helt och hållet hans egna. Det är inget vi har tryckt på för, säger Daniel Nestor.

Kan det ha varit en bidragande orsak att ni öppet visat visst missnöje mot avtalet med Jan Erixon?

– Det kan det säkert, men jag har inget negativt gentemot Michael. Jag hade gärna sett att han hade varit kvar. Han har erfarenhet och rutin från fullmäktige och från andra uppdrag i styrelser och nämnder. Det hade varit bra att ha kvar den kompetensen, men han vill lämna och det får han förstås. Det finns inga hard feelings mellan partiet och honom. Som jag förstått det ska han vara kvar som kassör i Arbetarekommunen och han kommer bli en tillgång. Han har varit ordförande där och jag har haft möjligheten att jobba nära honom. 

"Kan bli konfliktytor"

Michael Svensson har haft en paus och inte deltagit på de senaste sammanträdena med fullmäktige.

– Det enda vi har sagt är att det är viktigt att delta på fullmäktige om han har för avsikt att sitta kvar, men nu kom han fram till det här beslutet i stället.

Hur uppfattar du det han säger om att han inte känner igen politiken som förs?

– Jag kan tänka mig att det har med Vimarhem att göra. Det kan bli konfliktytor mellan de kommunala bolagen och kommunen, och det är inget ovanligt. Alla verksamheter har sina pengar och sin tro på vad som är bäst för kommunen och bolaget. Det går inte alltid hand i hand och jag har full förståelse för det.

Hur vill du recensera hans insats de senaste åren?

– Han har gjort det bra och kämpat på och bidragit med sin erfarenhet. Som jag förstår det har övriga styrelsen i Vimarhem tyckt att man haft ett bra samarbete med Michael. Sedan har bolaget och kommunen haft olika syn i vissa frågor, men Michael har nog inte haft en avvikande syn mot andra i Vimarhem.

"En tillgång för oss"

Daniel Nestor vill inte spekulera i om Michael Svensson kan komma att återvända till den lokala politiken.

– Han har inte slutat som medlem, så han är fortfarande en tillgång för oss. Han kan bidra internt och vi kan fortfarande ta hjälp av honom och det känns bra.

Det blir Stig Jaensson som kommer ta Michael Svenssons plats i kommunfullmäktige. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: