Annons:

Sök

Annons:

Företaget kan expandera och nyanställa – efter beskedet

Ägarna till Autolack Stephan Petersson och Johanna Blom Petersson blev utsedda till landets bästa lackverkstad 2018. Foto: Privat

Företaget kan expandera och nyanställa – efter beskedet

Kommunen är på väg att lösa situationen för Autolack i Vimmerby. Det innebär att företaget kan expandera och nyanställa.
– Blir de besluten verklighet löser det vår situation och innebär att vi kan expandera, säger Stephan Pettersson på Autolack i Vimmerby till Vimmerby Tidning.

Annons:

Vimmerbyföretaget har gått starkt de senaste åren och blev så sent i februari utsett till landets bästa lackverkstad. Företaget har planer på expansion, men har bromsats av en väg mellan den egna fastigheten och en arranderad tomt med köpoption på andra sidan gatan. 

I november hölls ett möte mellan Autolack och kommunen. Nu verkar det ha gett resultatet. Kommunstyrelsen gav på tisdagen i uppdrag till samhällsbyggnadsavdelningen att verkställa.

– Det innebär att vägsträckan mellan tomterna tas bort, att ett köpeavtal ska tas fram så att Autolack kan köpa marken som arrenderas av kommunen och att kommunen då i sin tur köper en annan mark för att anlägga en ny exitväg. Det behövs en detaljplaneändring för det och en väg måste också byta namn, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i samhällsutskottet.

Ska träffa kommunen igen

När det kan bli verklighet är oklart. Stephan Pettersson, ägare till Autolack, är positiv.

– Blir de besluten verklighet löser det vår situation och innebär att vi kan expandera. Det innebär en positiv lösning för oss. Då kan vi genomföra expansionen som vi räknar med ska fördubbla produktionen och även ge nya jobb i företaget, säger han till Vimmerby Tidning.

Han ska träffa kommunen nästa vecka igen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: