Annons:

Sök

Annons:

SÅ HÖG BLIR KOSTNADEN FÖR TILLFÄLLIGA LÖSNINGEN

Räddningstjänsten i Vimmerby får tillfällig chef fram till årsskiftet. Foto: Ossian Mathiasson

SÅ HÖG BLIR KOSTNADEN FÖR TILLFÄLLIGA LÖSNINGEN

Cirka 350 000 kronor. Så mycket kommer Vimmerby kommun betala för att hyra in Joakim Jansson som tillförordnad räddnings- och skyddssäkerhetschef fram till årsskiftet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Månadskostnaden ligger på 42 000 kronor. För det får kommunen en tillförordnad räddnings- och säkerhetsskyddschef på 40 procent. Sett till tjänstgöringsgrad blir Jansson därmed en av kommunen absolut mest högavlönade chefer, även om sociala avgifter och pensions- och resekostnad ingår i summan.

På sin heltidstjänst har avgående chefen Stefan Larsson tjänat omkring 50 000 kronor, där hela kostnaden för hans anställning ligger på cirka 70 000 kronor per månad. 

Avtalet med Västervik är skrivet fram till årsskiftet och under tiden ska Jansson ta fram en utredning för kommunens framtida räddningstjänstverksamhet. Nyligen fick beslutet att fortsätta samarbeta inom Kalmar län stenhård kritik av Stefan Larsson.

– Västervik behöver göra samma sak och vi ser en del samordningseffektiver. Det räcker att en person skriver fram samma program, säger Marie Nicholson.

– Vi behöver troligen ha ett större geografiskt samarbete framöver och det är inte säkert att Kalmar län räcker, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: