Annons:

Sök

Annons:

Nämnden säger ja till nya detaljplaner vid Nybble

Nämnden säger ja till nya detaljplaner vid Nybble. Foto: Vimmerby kommun

Nämnden säger ja till nya detaljplaner vid Nybble

Miljö- och byggnadsnämnden godkänner två detaljplaneförslag för det omdiskuterade bostadsområdet Nybble.

Annons:

Området var mycket omdebatterat eftersom vårdföretaget Aleris hade planer på att anlägga ett behandlingshem på platsen. Nu har företaget avbrutit den planen, men båda detaljplanerna som nu antagits kommer att godkänna fastigheter ämnade för olika typer av vård.

Området har delats upp i två delar. Den ena detaljplanen, Nybble 1, omfattar cirka 8 500 kvadratmeter och är godkänd för bostäder/vård/skola.

Fem bostadstomter

Den andra detaljplanen innehåller förslag om fem bostadstomter och en större tomt som godkänns för bostäder/vård/skola. Den större tomten är tänkt att användas till den förskola den nuvarande majoriteten vill bygga i området.

Det nya kvarteret kommer att avgränsas av naturområden som planeras in i området. Totalt är området Nybble 2 sex hektar och hela det nya kvarteret därmed cirka sju hektar.

En del justeringar har gjorts sedan detaljplanerna varit ute för granskning. Miljö- och byggnadsnämnden väljer nu att godkänna detaljplanerna och lämnar över ärendena till kommunfullmäktige för slutgiltigt godkännande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: