Annons:

Sök

Annons:

Drygt 4 500 namnunderskrifter har lämnats in – är emot stängningen

Malin Sjölander lämnar in drygt 4 500 namnunderskrifter. Foto: Pressbild

Drygt 4 500 namnunderskrifter har lämnats in – är emot stängningen

Behandlingsenheten på Västerviks sjukhus har stängts. Nu har 4 549 namnunderskrifter lämnats in av moderaten Malin Sjölander.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 8 maj stängde behandlingsenheten på Västerviks sjukhus. 

"När den öppnar igen kan ingen i den styrande majoriteten svara på. Men man säger att den ska vara av tillfällig art. Under flera år har vi fått signaler om att det har varit problematiskt att bemanna enheten, ändå har man valt att blunda för det. Nu får svårt sjuka och smittkänsliga patienter åka till Kalmar för att få sina behandlingar, en resa på mellan 30 och 40 mil fram och tillbaka beroende på var man bor. Vi är många som tycker att detta är fullkomligt oacceptabelt", säger Malin Sjölander (M) i ett pressmeddelande.

Sjölander har bedrivit en namninsamling mot stängningen på nätet. Listor har även lagts ut av affärer, restauranger och företagare i norra länet.

"Dessa är nu sammanställda och jag kan konstatera att 4549 personer skrivit på dem, detta trots att tiden de legat ute varit mycket kort, ungefär en vecka. Dessa listor, tillsammans med den manifestation som jag anordnade tillsammans med Tobias Ahlstedt och Lena Strömbäck, visar på hur stort engagemanget är för att cancervården ska finnas och stärkas på Västerviks sjukhus", säger Sjölander. 

Hon kommer också att lämna in namnunderskrifterna till majoriteten i regionen – S, C och L – under måndagen.

"Vi som bor i norra länet hoppas att våra röster blir lyssnade på och att vi snart kan få se en ny och ännu bättre behandlingsenhet i Västervik", säger regionrådet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: