Annons:

Sök

Annons:

Nu ska en strategisk plan fram för ekonomin:

Nu ska en strategisk plan fram för ekonomin i Vimmerby. Foto: Mostphotos

Nu ska en strategisk plan fram för ekonomin: "Går inte in i detaljerna"

Budgeten ska hamna i balans. Nu har kommundirektören Carolina Leijonram och ekonomichefen Mattias Karlsson fått i uppdrag att ta fram en strategisk plan för kommunens ekonomi.
– Vi går inte in i detaljerna, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Prognosen för 2019 ser fortsatt illavarslande ut. Kommunen har budgeterat med ett överskott på cirka 19 miljoner kronor, men prognosen pekar mot ett underskott på 8,4 miljoner kronor. Det är en miss mot budget med 27 miljoner kronor.

– Prognosen för 2019 ser inte bra ut och det ser besvärligt ut inför 2020. Vi har diskuterat ett förslag och tar beslut om det vid nästa möte. Det handlar om ett handlingsprogram för en budget i balans och vi har gett ett uppdrag till Carolina Leijonram och Mattias Karlsson att ta fram en strategisk plan för att få ordning på kommunens ekonomi. Den ska gälla för den här mandatperioden, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Hur det ser ut vill man inte kommentera ännu.

– Vi går inte in i detaljerna, det är ett arbetsmaterial fortfarande, men vi håller på med det men kan inte ge några detaljer.

Ser ni något mer att göra det här året?

– Det är många olika områden där vi jobbar och vi jobbar på med en hel del frågor, men vi har inga detaljer eller siffror i pågående effektiviseringsarbete.

"Resonerar nu"

Hultsfreds kommun kommer börja tidigare med sitt budgetarbete inför 2021 på grund av oroande prognoser.

– Jag har lämnat ett förslag om det. Vi resonerar nu och den 7 oktober ska vi besluta om det, så vi pratar om hur vi ska komma tillrätta. Den strategiska planen gäller ju den här mandatperioden och då kanske det ingår att man börjar tidigare med budget. Bakgrunden att vi måste titta långsiktigt är att en del kommunövergripande åtgärder innebär investering inledningsvis och sedan ger effekt efter några år. Det kan handla om digitaliseringen eller bilparken, det finns lösa tankar. Inget är spikat än, men vi återkommer till nästa möte.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: