Annons:

Sök

Annons:

Nilsson efter Larssons hemkomst:

Ingen tjänar på den här krisen, säger Helen Nilsson. Foto: Simon Henriksson

Nilsson efter Larssons hemkomst: "Inget klokare av de uttalanden som gjorts"

Fullmäktiges ordförande Leif Larsson är hemma igen efter sin bröllopsresa. Budskapet på torsdagens presskonferens var att krisen nu ska lösas.
– Det kan inte vara så att det hänger på en person, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Som enda parti har Socialdemokraterna gått ut och krävt kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweijs avgång. Att hon för stunden inte arbetar i stadshuset tycker det tidigare kommunalrådet är bra.

– Lugn och ro behövdes i stadshuset och kan man inte göra på något annat sätt får man ta till den lösningen. Det här är dock långsiktigt ohållbart att hantera för både politiken och tjänstemännen, säger Helen Nilsson (S) och deklarerar att partiets ståndpunkt står fast:

– Vi tycker att vi har så pass duktiga tjänstemän i stadshuset att vi behöver se över deras arbetsmiljösituation och att de får lugn och ro för att kunna arbeta.

"Förväntar mig det"

Leif Larsson, ordförande i kommunfullmäktige, bjöd på torsdagen in till en pressträff för att berätta att han är hemkommen efter sin bröllopsresa. Han tar situationen på allvar och ska göra sitt för att lösa krisen snabbt.

– Budskapet är att jag är tillbaka och kommer ta det ansvar som anstår en fullmäktigeordförande i en såhär exceptionell situation. Husse är hemma igen, sa han tidigare i dag.

Helen Nilsson (S) säger så här om situationen:

– Det kan inte vara så att det hänger på en person. Jag tänker att man kunde ha hunnit längre än vad man har gjort, men det är som det är nu. Jag hoppas att det här kan gå på ett par dagar, så att vi sedan kan se framåt. Tiden går och varje dag som försvinner är inte bra. Vi behöver hitta arbetsro och just nu står mer eller mindre allting stilla. 

Hur mycket information har ni fått?

– Inte speciellt mycket.

Har ni fått tillräcklig information?

– Nej, det tycker jag inte att vi får. Vi har vetat att både Moderaterna och Centerpartiet gått ut med att de väntade hem Leif Larsson. Vi i Socialdemokraterna hade förväntat oss mer före han kom hem. Det har gått alldeles för lång tid.

Tror du att han kan lösa krisen på några dagar?

– Det får vi hoppas och jag förväntar mig att de gör det. Det kan inte ta längre tid nu.

"Inga vinster för någon"

Samtidigt säger hon att S vet väldigt lite om processen.

– Någon process har vi inte klar för oss och ingen har tagit kontakt med oss. Jag visste att de skulle ha möte i dag men jag blev inte klokare av de uttalanden som har gjorts. Vi får vänta och se.

Vad ser du för potentiella lösningar på krisen?

– Det vet jag inte. Jag hoppas vi hittar en lösning som gagnar tjänstemännen och det är upp till Centerpartiet att lösa det.

Hur påverkar krisen arbetet i stadshuset?

– Det påverkar arbetet och det är det här man får lägga energi på. Det har pågått för länge nu också. Det är inte många som kan svara på frågor just nu. Marie Halldén har två jobb och kan inte ha allt klart för sig. Niklas (Gustafsson) ersätter Ingela och har vissa arbetsuppgifter i huset och vissa utanför, det går inte att hålla ihop det. Hela situationen är ohållbar. Det här är inte bra för någon. 

Ser du inga vinster för er i den här krisen?

– Nej, verkligen inte. Det här är inte bra för någon i kommunen och inte för oss i opposition heller. Det finns inga vinster för någon.

Helen Nilsson säger att hon har varit i kontakt med den sjukskrivna kommundirektören Carolina Leijonram och frågat hur hon mår. 

– Vad vi har sagt stannar mellan oss. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: