Annons:

Sök

Annons:

Dagen efter beslutet: nämnden kommer spräcka budgeten

Socialnämnden kommer inte kunna hålla sin budget nästa år heller. Foto: Jakob Karlsson

Dagen efter beslutet: nämnden kommer spräcka budgeten

I går fattade kommunstyrelsen beslut om Vimmerbys budget 2020. Redan i dag, när socialnämndens protokoll från senaste mötet blev offentligt, står det klart att budgeten inte kommer att hållas. 

Annons:

Socialnämnden får en ökning av sin budget nästa år – men pengarna räcker inte ändå. I går fick socialnämnden ytterligare ett tillskott (2,3 miljoner) när kommunfullmäktige tog beslut om budgeten för nästa år. Pengarna kommer att gå till de ökande kostnaderna inom den personliga assistansen som missar budget med 7,7 miljoner i år enligt den senaste prognosen. 

De 2,3 miljonerna extra som nämnden fick i går kommer att gå till den personliga assistansen. Nämnden är tydlig med att budgeten man tilldelats inte kommer att hålla: ”Övriga områden som ramen inte täcker kommer inte att klaras inom befintlig ram men det är områden som kan variera något mellan åren och det pågår utvecklings- och förändringsarbeten”.

Långt under medelkostnaden

Behoven ökar inom den personliga assistansen och det blir även fler externa placeringar inom LSS och HVB. 

I beslutet skriver nämnden också att kostnaden för den personliga assistansen är långt under medelkostnaden. Trots det går verksamheten med ett underskott på 7,7 miljoner i år. Underskottet beror på att fler får beslut om insatsen, delvis på grund av Försäkringskassans stramare bedömningar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: