Annons:

Sök

Annons:

REGIONEN SATSAR MILJONER PÅ JÄMLIKA LÖNER

Det nya utökade statsbidraget ger Region Kalmar län cirka 35 miljoner kronor. En stor del av miljonerna kommer satsas på jämlika löner, om Länsunionen får som partierna vill.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tidigare i veckan presenterade Januaripartierna Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna ett utökat generellt statsbidrag på fem miljarder kronor till landets kommuner och regioner. 

Enligt regionen stärker det utökade statsbidraget den långsiktiga finansieringen av sjukvården i länet.

– Region Kalmar läns del av de fem miljarderna blir ungefär 35 miljoner kronor. Beskedet är mycket positivt. Det ger oss en möjlighet att fortsätta utveckla den nära vården och kompetensförsörjningen i länet, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

"Lika lön för lika arbete"

Länsunionen kommer föreslå att 20 miljoner kronor av statsbidraget satsas på jämlika löner i regionen. Pengarna ska skjutas in i lönekartläggningen och handlingsplanen för lika löner. 

– Vi värderar våra medarbetares kompetens, det ska vara lika lön för lika arbete och därför är det naturligt för oss att använda detta extra statsbidrag till mer jämlika löner, säger Mattias Adolfson (S), regionråd med ansvar för personalutskottet.

Tidigare har Länsunionen tagit beslut om att lägga tio miljoner kronor för att förbättra arbetsvillkoren där det är svårast att rekrytera.

– Pengarna kommer att kanaliseras via löneöversynen med särskilt fokus på tjänstgöring kvällar och helger samt särskilt yrkesskickliga enligt Vårdförbundets avtal, säger Christer Jonsson (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: