Annons:

Sök

Annons:

SD frågande om beredskap för coronaviruset:

Foto: MostPhotos

SD frågande om beredskap för coronaviruset: "Hur ges råd till oroliga människor?"

Sverigedemokraterna är frågande till hur regionens beredskap för coronaviruset ser ut. Nu ställs en interpellation till regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I fredags meddelade Folkhälsomyndigheten att en kvinna i Jönköping bekräftats smittad av coronaviruset 2019-nCoV. Det är det första fallet i Sverige. 

Nu vill Sverigedemokraterna i regionen veta mer kring hur beredskapen för viruset ser ut. 

– Vi ställde den här interpellationen förra veckan, innan något fall inträffat i Sverige. Nu har Folkhälsomyndigheten klassat viruset som en samhällsfarlig sjukdom. Det är vårt ansvar som förtroendevalda att hålla oss underrättade om hur beredskapen för viruset ser ut i vår region, säger Claus Zaar, SD:s ledamot i hälso- och sjukvårdsberedningen, i ett pressmeddelande. 

Frågorna partiet ställer handlar om vad som gjorts mellan sjukhus och regioner för att patienter med behov av isolering kan få behandling samt vilka åtgärder som vidtagits för sjukvårdspersonalens säkerhet.

– Vi vill också veta hur regionen kommunicerar och ger råd till oroliga människor. Det är viktigt att medborgarna får veta vad man ska göra för att skydda sig mot att bli smittad, men det är lika viktigt att inte sprida oro i onödan. Det är därför vi vill ha en ordentligt och grundlig redovisning av sjukvårdens beredskap, säger Claus Zaar.

Interpellationen kommer att besvaras på regionfullmäktiges möte på torsdag.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: