Annons:

Sök

Annons:

Förslag om sänkt avgift för strandskydd återremitteras

Avgiften för strandskydd i Vimmerby och Hultsfred är uppe för debatt. Foto: MostPhotos

Förslag om sänkt avgift för strandskydd återremitteras

Politikerna i miljö- och byggnadsnämnden är inte redo att fatta beslut om eventuell sänkning av avgiften för strandskyddsprövning.

Annons:

I dag ligger avgiften på 7 568 kronor. För mycket tycker Kristdemokraterna, som både i Vimmerby och i Hultsfred lagt förslag om att sänka avgiften till 1 000 kronor. Efter en motion från just KD har kommunfullmäktige i Hultsfred fattat beslut om att sänka avgiften till 2 000 vid avslag. Om strandskyddet beviljas ska avgiften vara kvar på 7 088 kronor.

2016 fattade nämnden beslut om att en ändring av avgiften är olämplig. Förvaltningen har nu tittat på frågan igen och menar att syftet med avgifter är att täcka myndighetens kostnad. Arbetsinsatsen på förvaltningen påverkas inte av utfallet av ärendet – och jurister på SKR som tillfrågats hävdar att olika avgifter beroende på utfallet strider mot likställighetsprincipen i kommunallagen.

Vill se samma nivåer

Skulle kostnaden minskas till 2 000 tappar förvaltningen 100 000 kronor i intäkt och det finns det ingen kompensation för i nuläget.

När frågan var uppe på senaste nämndssammanträdet slutade det med återremiss eftersom frågan behöver diskuteras vidare i partierna. Vimmerbypolitikern Niklas Gustafsson (M) framförde att avgifterna bör vara samma i Vimmerby och Hultsfred.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: