Annons:

Sök

Annons:

BESKEDET: NILSSON NACHTWEIJ LÄMNAR POLITIKEN

Nu väljer Ingela Nilsson Nachtweij att lämna politiken helt. Foto: Simon Henriksson

BESKEDET: NILSSON NACHTWEIJ LÄMNAR POLITIKEN

Ingela Nilsson Nachtweij lämnade posten som kommunalråd i höstas. Nu väljer hon att lämna politiken helt. Det skriver hon på Facebook. 

Annons:

Ingela Nilsson Nachtweij har varit politiker under lång tid i Vimmerby kommun och var oppositionsråd under den förra mandatperioden. Inför valet 2018 var hon Centerpartiets kommunalrådskandidat och tvåa på Centerpartiets länslista till riksdagen.

Efter valsegern blev hon den första kvinnan att bli ordförande i kommunstyrelsen i Vimmerby. 

Men hennes tid som kommunalråd blev kort.

I oktober förra året avgick hon från posten. Detta efter att ha pressats av sitt eget parti, enligt egna uppgifter. Ingela Nilsson Nachtweij hade då fått restriktioner från övriga alliansen som omöjliggjorde henne att utföra sitt uppdrag, uppgav hon. 

Nilsson Nachtweij anklagades för att ha skapat arbetsmiljöproblem i stadshuset. Nyligen kom också revisionsrapporten, som till stor del ansåg att Nilsson Nachtweij agerat felaktigt. 

"Finns inte utrymme"

På torsdagen skriver det tidigare kommunalrådet själv på Facebook att hon lämnar politiken. 

"Efter det senaste halvårets turbulens i politiken i Vimmerby väljer jag nu att lämna politiken. Det innebär att jag avsäger mig min plats i kommunfullmäktige. Anledningen är att jag upplever att det inte finns utrymme för mig att prata och driva den politik jag brinner för och som jag är övertygad kan göra Vimmerby till en bättre kommun att bo och verka i. Rapporteringen om konflikter skymmer mina möjligheter att få saker gjorda. Därför väljer jag nu att kliva av, lägga mina tankar och min energi på min familj, mitt jobb som lärare och andra saker i livet som jag mår bra av", skriver hon.

Nilsson Nachtweij skriver att hon fått mycket stöttning och kärlek från politikerkollegor, tjänstemän och inte minst medborgare. 

"Jag har hela tiden känt ett stort stöd från väljarna, även om konflikterna i media har överskuggat de röster som trott på mig. Mitt mål har varit att kommunen ska bli mer flexibel och lösningsinriktad, att kommunen alltid ska agera så att det gagnar Vimmerby och Vimmerbyborna. I min iver att skapa den miljön och kulturen, att få saker gjorda, uppstod en konflikt med kommundirektören som tyvärr ledde fram till att jag tvingades avgå som ordförande i kommunstyrelsen", skriver hon.

Kommer engagera sig igen

Hon skriver samtidigt att det är ett tråkigt beslut att ta, men att "var sak har sin tid". Hon skriver att hon är övertygad om att hon i framtiden kommer engagera sig igen. 

"Jag är dock övertygad om att jag i framtiden kommer engagera mig igen, för att bidra till att förverkliga de idéer som jag och Centerpartiet har för att utveckla och bidra till förbättringar av Allas vår livsmiljö". 

Ingela Nilsson Nachtweij vill inte lämna några ytterligare kommentarer kring beslutet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: