Annons:

Sök

Annons:

De får årets medborgarpris av Vänsterpartiet

Vänsterpartiet, med Lars Johansson i spetsen, delade ut sitt medborgarpris för första gången i dag. Foto: Simon Henriksson

De får årets medborgarpris av Vänsterpartiet

Vänsterpartiets medborgarpris går till Majblommeföreningarna i Vimmerby och Södra Vi i år. "De får dela på priset för sitt långsiktiga och enträgna arbete att motverka skadorna av barnfattigdom, och därigenom göra vår kommun mer jämlik", skriver V i ett pressmeddelande. 

Annons:

Majblommeförsäljningen har ställts in tills vidare med tanke på coronapandemin, men V hoppas att priset ska kunna ge de digitala insamlingarna lite extra skjuts.  

– Majblommeföreningarnas ideella jobb är exakt den typ av engagemang som vi genom Medborgarpriset vill lyfta fram. Ett arbete som många gånger sker i det fördolda, för att stödja och hjälpa sina medmänniskor, och kort sagt göra vår kommun till en bättre plats att leva på, säger Lars Johansson. 

 Det här är första gången som V delar ut medborgarpriset. Tanken är att det ska lämnas ut på paritets första maj-firande, men det blev förstås inställt i år. Prissumman är på totalt 5 000 kronor och kommer från den partiskatt partiets ledamöter med kommunala uppdrag betalar. Partiskatten består av tio procent av det ledamöterna tjänar på sina uppdrag och ger i Vimmerby ungefär 5 000 kronor varje år.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: