Annons:

Sök

Annons:

Här är kommunstyrelsens svar i rättsprocessen:

Kommunstyrelsens arbetsutskott, där Helen Nilsson (S) sitter, står fast vid bedömningen. Foto: Simon Henriksson

Här är kommunstyrelsens svar i rättsprocessen: "Tror att vi har gjort rätt"

Kommunstyrelsen nekade dess förre ordförande Ingela Nilsson Nachtweij omställningsstöd. Ex-politikern svarade med att överklaga till Förvaltningsrätten. Nu har kommunen skickat in sitt yttrande. 

Annons:

Kommunstyrelsen fattade beslut om att neka Nilsson Nachtweij omställningsstöd i mars i år. Enligt systemet kan heltids- och deltidspolitiker ha rätt till ett omställningsstöd efter att den politiska tjänsten upphört. Stödet kan gälla i upp till tre år, med 85 procent av ersättningen de två första åren och 60 procent under det tredje.

Ett uppdrag i ett år genererar tre månaders ersättning och maxtaket ligger på tre år.

Kravet på politikern är att den aktivt söker annan försörjning och stödet samordnas med politikerns förvärvsinkomster.

Nilsson Nachtweij anser att kommunstyrelsens avslag på hennes ansökan är felaktigt och är även kritisk mot hur beslutet fattats. Det förra kommunalrådet valde att starta en rättsprocess och anmälde kommunstyrelsen till Förvaltningsrätten. 

Extramöte i går

I går höll kommunstyrelsens arbetsutskott ett extra sammanträde där man diskuterade kommunens svar och i dag skickades det in. 

– Vi har skickat in det idag och som jag ser det har vi enats om att vi upplever att vi tagit rätt beslut, men att vi tänker att det är bra att det överklagas så vi får beslut på hur det egentligen ska vara, säger Helen Nilsson, en av ledamöterna i KSAU. 

Kommunens skäl till beslutet är att Nilsson Nachtweij ska ha varit tjänstledig från en tjänst som lärare. Nilsson är inte säker på att man har rätt. 

– Det här har ändrats på senare år så det är väldigt svårt att hantera det här. Vi tror att vi har gjort rätt i och med att man har ett arbete att gå till. Vi får se vilken bedömning de gör och om det vi gjort är riktigt. 

KSAU ställde sig enigt bakom kommunens svar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: