Annons:

Sök

Annons:

KOMMUNEN:

Kommunalrådet Jacob Käll beklagar dagens bistra besked. Foto: Arkivbild

KOMMUNEN: "Vi kommer göra vad vi kan"

Beskedet om att ALV ställer in hela säsongen är ett rejält dråpslag för hela Vimmerby kommun och många företag kommer att påverkas. 

Annons:

ALV lockar en halv miljon besökare varje år och många verksamheter i Vimmerby har sin indirekta försörjning genom parken. I en första kommentar säger kommunalrådet Jacob Käll såhär: 

– Det är ett tråkigt besked men vi har full förståelse för deras beslut. Vi vet att det kommer att påverka många Vimmerbybor på olika sätt. Vi kommer göra vad vi kan för att mildra effekten och där tror jag att vi alla måste hjälpas åt. Genom att till exempel semestra hemma så stöttar vi våra företagare samtidigt som vi bidrar till att minska smittspridningen, säger Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande. 

Samverkansprojektet Vimmerby Tillsammans är kommunens sätt att arbeta med coronakrisen. I den finns Vimmerby kommun, Företagarna Vimmerby, Vimmerby Handel, Vimmerby Fastighetsklubb och Vimmerby Turistbyrå representerade. 

– Vimmerby Tillsammans är en bra plattform för dialog där vi kan arbeta tillsammans och hjälpas åt för att minska effekterna av den här situationen, säger Carolina Leijonram, kommundirektör.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: