Annons:

Sök

Annons:

Idrottshallen används som matsal – nu diskuteras tältlösning för miljonbelopp

Idrottshallen används som matsal. Nu diskuteras lösning för miljonbelopp.

Idrottshallen används som matsal – nu diskuteras tältlösning för miljonbelopp

Idrottshallen i Vimmerby används just nu som matsal för Vimarskolans elever. Med en innebandysäsong runt hörnet behöver en lösning hittas.
– Vi måste göra något åt det, säger Marie Nicholson (M).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK har spelat sina matcher i Södra Vi hittills under försäsongen. Anledningen är att idrottshallen inne i Vimmerby fungerar som matsal för Vimarskolans elever under pandemin.

– Det beror på matsalssituationen. Skolan har flyttat in där för att få det mer luftigt och mer utspritt när man äter, så då har man tagit över den, vilket innebär att man inte kan använda idrottshallen och det drabbar Vimmerby IBK framför allt, säger Marie Nicholson (M) och fortsätter:

– Det kan också förstöra mattan i idrottshallen. Möblerna sliter på mattan också, så vi måste göra något åt det. Golvet är relativt nytt och kostade miljonbelopp och det här sliter på det.

Tält för en miljon

Frågan var uppe på det extrainsatta kommunstyrelsesammanträdet i måndags. 

– Vi tog inget beslut, utan diskuterar den frågan fortfarande. Vi hoppas kunna inleda ett samtal med Vimmerby IBK. Vi kommer ta upp ärendet på tisdag på kommunstyrelsen. Nu har vi bara haft en inledande diskussion om hur vi kan göra med matsalssituationen, säger hon.

Ett förslag är att temporärt resa ett tält i anslutning till Vimarskolans matsal för att lösa frågan. 

– Det handlar om väldigt mycket pengar om vi ska hyra något tillfälligt. Det vill vi helst undvika om vi kan. Vi är inte framme vid något beslut än och har inte alla alternativ framme än. 

Kostnaden för att resa ett tält beräknas till drygt en miljon kronor för ett år.

– Det är ett förslag, men det är egentligen fel att kalla det för ett tält. Det vore inga problem att använda det som serveringslokal året runt. Men det är ett alternativ just nu och vi letar flera alternativ. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: