Annons:

Sök

Annons:

Jättesatsning på landsbygden i budgeten.

Storsatsning på landsbygden i budgeten – böndernas oro besannas inte

Det blir en storsatsning på landsbygden i budgeten. Centerpartiet går nu ut med att 4,3 miljarder kronor går till landsbygdsprogrammet över två år. 

Annons:

Utöver nämnda miljarder görs också stora satsningar i såväl bredbandsutbyggnad som i upprustning av vägar.

– Den här satsningen innebär en riktig rivstart för landsbygden, det är något som Centerpartiet jobbat hårt för i budgetförhandlingarna, säger partiledare Annie Lööf.

EU:s nya jordbrukspolitik träder i kraft 2023. Under 2021 och 2022 ökar nu den nationella finansieringen av landsbygdsprogrammet med anledning av att EU har minskat sina medel.

– Vi har varit tydliga med att vi inte kommer att acceptera neddragningar på landsbygdsprogrammet. Nu har vi sett till att säkra mer resurser till landsbygdens fortsatta utveckling, vilket är viktigt för hela Sverige, säger Annie Lööf.

"Rekordstora investeringar"

Nästa år satsas omkring 1,5 miljard på utbyggt bredband i hela landet. Årligen läggs 500 miljoner ytterligare på upprustning och underhåll av vägnätet fram till 2023.

– Det här är en miljardsatsning på landsbygden, med rekordstora investeringar på viktig infrastruktur som gör att hela landet kan utvecklas, säger Annie Lööf.

Förslaget är en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: