Annons:

Sök

Annons:

Oklart med finansiering av ökade stödet till föreningslivet

Ola Gustafsson (KD), ordförande i Kultur- och Fritidsutskottet i Vimmerby kommun. Foto: Simon Henriksson

Oklart med finansiering av ökade stödet till föreningslivet

Tidigare på fredagen meddelade Vimmerbyalliansen att man ökar stödet till föreningslivet i den kommande budgeten. Det är dock oklart hur satsningen kommer att finansieras.

Annons:

Kristdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna ökar stödet till föreningslivet i Vimmerby med en halv miljon kronor inför 2021 – från dagens 4,3 miljoner till 4,8 miljoner kronor 2021, en ökning på cirka tolv procent, enligt Ola Gustafsson (KD), ordförande i Kultur- och Fritidsutskottet.

– En viktig satsning, som ger direkt påverkan på människors livskvalitet. Föreningslivet spelar en viktig roll och når ut på ett sätt som vi i kommunen inte kan. Det betyder mycket både för människors vardag och för en meningsfull fritid, säger Ola Gustafsson.

Gullringens simhall nämns specifikt som en aktör som kommer erhålla ökat stöd. Hur stor del av den halva miljonen kommer hamna där?

– Jag har inte den exakta siffran. Nivåerna och fördelningen kommer senare, men nu ger vi beskedet att vi kommer skjuta till en halv miljon till föreningslivet.

Ni skriver i ert pressmeddelande att satsningen möjliggör ”ett nytt investeringsstöd till föreningar”. Hur kommer det fungera?

– Det investeringsstöd som har funnits har varit fruset i ganska många år, sedan början av den förra mandatperioden, med något undantag, så på så vis är det nytt. Men även själva grundstödet påverkas positivt.

Hur kommer den extra halvmiljonen till föreningslivet att finansieras? 

– Finansieringen ingår i helheten, så det kommer vi redogöra för när hela budgeten presenteras. Men det här har varit en prioriterad post som vi är överens om att vi vill öka.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: