Annons:

Sök

Annons:

Oklart vad satsningen på utbildning innebär ekonomiskt

Jacob Käll är positiv till satsningen på Campus Vimmerby. Foto: Arkivbild

Oklart vad satsningen på utbildning innebär ekonomiskt

I dag presenterade Vimmerbyalliansen en ny budgetsatsning på Campus Vimmerby. Men vad det innebär ekonomiskt kan man inte säga.
– Nej, inte än, säger Jacob Käll (C).

Annons:

På måndagen presenterade Vimmerbyalliansen, bestående av Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, ytterligare en satsning i budgeten för 2021.

Den första enskilda satsningen kom i fredags, då majoriteten berättade att man har för avsikt att öka stödet till föreningslivet i den kommande budgeten. Hur det skulle finansieras var fortfarande oklart.

Det gäller även för satsningen på Campus Vimmerby.

– Jag kan inte säga något om det än, det är under diskussion och förhandling. Vi tittar på möjligheterna att göra om i Focushuset. Det är det som är tanken. Vi har en indikation, men jag kan inte säga något om summan. Det kommer snart, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

"Bra för oss som bor här"

Tillskottet ska möjliggöra fler föreläsningssalar och grupprum, vilket i sin tur ska öka utbudet av utbildningar. Men även kring storleken på denna utökning vill Käll avvakta med kommentarer.

– Vi gick in i en förlängning av Campus Småland och tror på det här samarbetet. Det är bra för oss som bor här och det är bra för näringslivet. Det blir fler utbildningar lokalt och det lokala näringslivet har länge pratat om svårigheten att rekrytera kompetent arbetskraft. Nu kan man också få möjligheten att skicka folk på kortare utbildningar. 

Den ökade arbetslösheten är också en anledning till satsningen.

– Regeringen satsar stort för omstart i Sverige och det här är bland annat vad vi kan bidra med för att trycka på utvecklingen i besvärliga tider med ökad arbetslöshet. Allt vi kan göra då är bra och viktigt. Vi ser stora utmaningar generellt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: