Annons:

Sök

Annons:

Oppositionsrådet om budgeten: ”Betyder jättemycket för kommunen”

Helen Nilsson (S) menar att tillskotten betyder väldigt mycket för Vimmerby kommun. Foto: Arkivbild

Oppositionsrådet om budgeten: ”Betyder jättemycket för kommunen”

Många socialdemokrater på riksnivå var stolta över den budget som presenterades på måndagen. Så även oppositionsrådet i Vimmerby.
– Det är det största tillskottet vi har fått, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Regeringen och dess samarbetspartier presenterade en historiskt stor budget i går. Den innehåller satsningar på 105 miljarder kronor. 

För Sveriges kommuner och regioner betyder det stora tillskott till välfärden. Totalt får Vimmerby kommun 34,8 miljoner kronor 2021.

– Den här budgeten innebär att vi får tillskott betydligt större än vi hade förväntat oss från början. Det är, när vi räknar ihop allt, det största tillskottet vi har fått någonsin, åtminstone som jag minns, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Vad kan det betyda för kommunen? 

– Det betyder jättemycket för Vimmerby kommun. Vi har en majoritet här som består av både samarbetspartier till regeringen och oppositionspartier. De måste samla sig för att få den inverkan som det är tänkt att det här ska få. Mycket handlar om äldreomsorg, men då handlar det inte bara om pengar rakt in i äldreomsorgen. Det handlar även om hur medarbetarna har det och mycket av det här är coronabaserat.

"Vet inte hur de tänker"

Socialdemokraterna ska sätta sig ner för att tydligt presentera sin vision framöver. 

– Vi dras med underskott redan från start och jag tror inte de här pengarna kommer hamna rakt in i våra verksamheter. De där riktiga satsningarna kanske blir svåra. Jag vet inte hur de tänker, men jag hade satsat en hel del pengar nu. Det kanske är deras tanke, vad vet jag. Men vi inom socialdemokratin ska sätta oss och fundera kring vad vår vision är och vad vi vill. Det är en sak att fördela pengarna, men det måste finnas en tanke med vad man vill för pengarna. 

Vad kan det handla om?

– Vi fortsätter där vi slutade förra året. Vi är före vår tid, tror jag. Det handlar om att tänka ut vad vi vill och hur tjänstemännen kan förverkliga det vi tycker. Vi kommer fortsätta det vi påbörjade förra året kring styrningen av vår värdegrund. Det kommer vi utveckla. Vi är tacksamma för de här tillskotten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: