Annons:

Sök

Annons:

GLÄDJEBESKED: VIMMERBY BEVILJAS FEM MILJONER

Vimmerby kommun får fem miljoner för att stärka turismen under coronapandemin. Foto: Arkivbild

GLÄDJEBESKED: VIMMERBY BEVILJAS FEM MILJONER

Ekonomiskt sett är Vimmerby kommun en av landets hårdast drabbade kommuner av coronakrisen. Nu kommer plåster på såren. Tillväxtverket går in med fem miljoner i ett projekt som ska stärka turismen under pandemin.

Annons:

När Astrid Lindgrens Värld stängde i somras slungades delar av näringslivet i Vimmerby in i en lokal depression. Vikabo och Smak försattes ganska snart i konkurs och boendeanläggningarna upplevde minskningar som ingen kunde förutspå.

Nu får kommunen fem miljoner av Tillväxtverket för att stärka turismbranschen under pandemin. Projeketet kommer pågå i två år från och med november 2020.

– Vi är mycket glada över detta besked och extra kul att vi kommer att jobba tillsammans med Hultsfred och Eksjö i den här satsningen, säger Patric Engqvist, projektledare på utvecklingsavdelningen i Vimmerby kommun.

– Coronakrisen slog hårt mot besöksnäringsföretagen i Vimmerby med omnejd. Många företag har tappat stora delar av sin omsättning och då är det viktigt att vi försöker tänka nytt och hittar nya marknader och målgrupper. Projektet kommer att kunna stödja dessa processer, säger Carina Östh, näringslivsstrateg i Vimmerby kommun.

Samarbete med grannkommuner

I projektet kommer Vimmerby arbeta tillsammans med grannkommunerna Hultsfred och Eksjö.

– Vi hoppas och tror på att denna satsning ger besöksnäringsaktörer och företag i våra tre kommuner en konkret väg att utveckla nya samarbeten och erbjudanden, säger Malin Albertsson, turism- och informationschef i Hultsfreds kommun.

– Det är en riktigt bra möjlighet för oss i Eksjö kommun att få arbeta i ett sånt här stort projekt tillsammans med Vimmerby- och Hultsfreds kommuner! Vi har många gemensamma besöksnäringsfrågor där vi nu kan ta ett gemensamt samlat grepp, säger Robert Glader, Verksamhetsledare Emilkraften.

 "Ett hårt arbete framför oss"

Även Joacim Johansson, vd på ALV, är nöjd över beskedet:

– Det är ett jättekul besked och känns som delvis ett resultat av det arbete som vi i besöksnäringen tillsammans med Vimmerby Turistbyrå och Vimmerby kommun har gjort när vi kraftsamlat och jobbat med påverkansprocesser till våra politiker och beslutsfattare i alla nivåer. Att Tillväxtverket väljer att satsa på Vimmerby kommun och vår besöksnäring är glädjande. Nu ligger det ett hårt arbete framför oss.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: