Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Kommunalrådet vädjar efter ökade smittspridningen:

Nu vädjar kommunalrådet Jacob Käll till kommunens invånare om att inte slappna av.

Kommunalrådet vädjar efter ökade smittspridningen: "Gå inte på festen"

Smittspridningen ökar drastiskt i Kalmar län. Men inte i Vimmerby. Nu går kommunalrådet Jacob Käll ut med en vädjan.
– Bara tillsammans stoppar vi smittspridningen, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Oron och osäkerheten kring covid-19 har på nytt tagit fart efter den senaste tidens stora ökning. Bara mellan onsdag och torsdag rapporteras över 3 000 nya bekräftade fall i Sverige.

Kalmar läns smittspridning har också tagit fart på allvar och i de flesta kommuner. Men i Vimmerby kommun är läget fortsatt stabilt. Vimmerby kommun har 46 bekräftade fall, enligt regionens statistik. Ett antal som varit bestående en längre tid. 

– Vi har klarat oss bra men nu gäller det att inte slappna av. Bara tillsammans stoppar vi smittspridningen, säger Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande. 

"Gå inte på festen"

I flera regioner, däribland grannlänet Östergötland, har lokala åtgärder införts. 

"Vimmerby kommun följer händelseutvecklingen och fortsätter att aktivt arbeta för att minimera risken för smittspridning. Inställda eller förändrade evenemang, affischer, informationsmaterial på flera språk och digitala möten är några aktiviteter som görs", skriver kommunen. 

– Vi har varit duktiga i Vimmerby kommun. Samtidigt ser vi med oro på att smittspridningen ökar runt omkring oss och vi kan inte vara naiva och tro att vi förskonas per automatik. Vi måste fortsätta hjälpas åt och det gör vi genom att följa rekommendationerna, säger Jacob Käll.

Kommunalrådet uppmanar nu alla medborgare att följa Folkhälsomyndighetens råd om att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom på sjukdom.

– Många blir inte så sjuka och kanske därför väljer att inte testa sig men uppmaningen är att testa sig även vid milda symtom. Vi följer hela tiden händelseutvecklingen och är tacksamma för att vi har varit och fortfarande är förskonade. Samtidigt handlar det om att vi tillsammans fortsätter att aktivt ta beslut i vardagen för att minska smittspridningen. Gå inte på festen, håll avstånd i kön och den där resan kanske kan göras någon annan gång. Vi gjorde i det i våras och vi ska göra det nu. Tillsammans stoppar vi smittspridningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: