Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Flyttar pengar inom budget – för att snabba på bostadsprojektet

Kommunen flyttar pengar i investeringsbudgeten för att snabba på processen. Ritning: Fastighetsbyrån

Flyttar pengar inom budget – för att snabba på bostadsprojektet

Kommunen flyttar pengar inom investeringsbudgeten. Detta för att snabba på arbetet med ett nytt bostadsområde vid Stubingränd i Vimmerby. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det privata Göteborgsföretaget FB Bostad har långt gångna planer på ett 40-tal nya bostäder i Vimmerby. Fastighetsbolaget ska bygga radhus i två plan vid Stubingränd i området Stenshult i utkanten av Vimmerby stad. 

Planerad inflyttning för den första etappen är 2022 och nu får man hjälp på traven från kommunen. I samband med det senaste sammanträdet med kommunfullmäktige tog Vimmerbypolitiken enigt beslut om att omdisponera medel inom investeringsbudgeten. 

200 000 kronor tas från GC-vägen i Gullringen och förs över till projektet för exploatering av det nya bostadsområdet. Anledningen är att projekteringen ska kunna börja tidigare än planerat och inte riskera att fördröja projektet. 

Området ska få en ny väganslutning från Snokebovägen. 

– Jag tror att det kommer att vara ett bra intresse. Det börjar röra på sig på Vendledal också och en del som varit intresserade där känner att man kanske vill ha större utrymme. Då passar detta perfekt. Det vore fantastiskt om det blir som med Stören. Där hade vi täckning för alla direkt vid säljstart och något liknande vore bra för Vimmerby, har Magnus Boberg på Fastighetsbyrån tidigare sagt. 

Lugnande besked

Gång- och cykelvägen i Gullringen har länge varit på tapeten och debatterats flitigt. Men Ola Gustafsson (KD) har lugnande besked till Gullringsborna. 

– Det här var pengar som egentligen låg under 2020, men då vi har beläggningsarbete kvar vill vi avvakta den här vintern också. Detta för att minska risken för sättningar, så det inte behöver göras om senare. Därför omdisponeras de här pengarna, för att kunna utnyttja den investeringsram vi har. Vi tar det som en möjlighet och har pengar för GC-vägen i Gullringen 2021, säger han. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: