Annons:

Sök

Annons:

M+KD: Nytt politiskt organ bör se över ärenden som berör fastigheter

Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD)

M+KD: Nytt politiskt organ bör se över ärenden som berör fastigheter

Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD) anser att ett nytt politiskt organ bör bildas som har ansvar för regionens fastigheter. 

Annons:

M och KD anser att den demokratiska styrningen när det gäller regionens hantering av sina fastigheter är för svag och man hänvisar bland annat till att revisorerna kritiserat investeringsprocessen. 

– Under lång tid framöver kommer regionen lägga stort fokus på att utveckla framtidens sjukvård och med det fastigheterna som vården bedrivs i. Detta arbete bör ske i god demokratisk anda där politiken är med och gör prioriteringar och pekar ut färdriktningar. Därför läger vi nu ett konkret förslag om att införa ett politiskt organ för ärenden som rör fastigheter och investeringar, säger Malin Sjölander (M) i ett pressmeddelande. 

Jimmy Loord:

– Fastighetsinvesteringar är de största ekonomiska investeringarna vi gör i regionen. Vi kan inte nöja oss med hur investeringsprocessen ser ut nu. Politiken behöver bli betydligt mer involverad för att kunna peka ut riktning och göra strategiska bedömningar. Just nu pågår en nationell omställning till nära vård. Ska vi då investera i fler nya dyra byggnader? Den sortens frågeställningar måste upp tydligare på det politiska bordet, menar Jimmy Loord (KD). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: