Annons:

Sök

Annons:

Ville se gemensamt ställningstagande för miljö- och bygg

Centerpartiets Erik Paulsson ville att kommunstyrelsen skulle göra ett officiellt ställningstagande.

Ville se gemensamt ställningstagande för miljö- och bygg

På gårdagens kommunstyrelsesammanträde ville centerpartisten Erik Paulsson (C) se ett officiellt uttalande från kommunstyrelsen om att några avsikter att i närhet bryta samarbetet med Hultsfreds kommun inte finns. Kommunerna har en gemensam miljö- och byggnadsnämnd. – Det vore helt fel väg att gå, säger han.

Annons:

I slutet av förra veckan rapporterade vi om att det tidigare kommunalrådet Micael Glennfalk (M) begärt att handläggningen av hans bygglovsansökan ska ske snabbt. Själv menade Glennfalk att han inte begärt förtur. Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Lennart Davidsson (KD) menade att det var solklart att ex-kommunalrådet begärt det.

Micael Glennfalk skrev i ett brev till kommunchefen Carolina Leijonram, hans efterträdare Tomas Peterson och miljö- och byggnadschefen Anders Helgée att han planerar att skriva en motion för att samarbetet mellan Vimmerby och Hultsfred ska upphöra. Vimmerby och Hultsfred har en gemensam miljö- och byggnadsnämnd. 

På gårdagens kommunstyrelse ville centerpartisten Erik Paulsson att kommunstyrelsen tillsammans skulle göra ett officiellt ställningstagande. 

– Jag framförde att vi vill se att kommunstyrelsen gemensamt ställer sig bakom ett officiellt uttalande och klart tydligt tar beslut om att kommunstyrelsen inte har några avsikter att i närhet bryta samarbetet med Hultsfreds kommun. Det är helt fel väg att gå, att börja orda om att ett samarbete med en grannkommun ska avslutas för att en enskild näringsidkare är kritisk. Det är klart att ärenden kan hanteras snabbare och det finns alltid saker i våra verksamheter som kan förbättras och ske snabbare, men det är inte rätt väg att gå, säger Erik Paulsson (C). 

"Leder inte framåt"

Ingela Nilsson Nachtweij (C) delar sin partikamrats syn. 

– Jag noterar att det är väldigt ovanligt att en fullmäktigeledamot vill riva upp ett politiskt samarbete som är så stabilt. Vi behöver stabilitet i den här kommunen, vi har lagt ner flera nämnder och behöver få stabilitet. Miljö- och byggnadsnämnden har massor av anställda, som kämpar och sliter. De blir de oroliga av det här, det är massor av orimliga konsekvenser, säger Nilsson Nachtweij (C).

Erik Paulsson (C): 

– Det här hoppandet leder inte framåt. Vi behöver en vettig inriktning och hålla den linjen. Det måste till en långsiktighet i planeringen och enstaka händelser får inte avgöra det.

"Finns poänger"

Övriga delar av kommunstyrelsen ville dock inte ställa sig bakom Paulssons (C) förslag. I alla fall inte i det här läget. 

– De (majoriteten) sa att det här var ett informations- och diskussionsärende och att det inte fanns något intresse i dag. Vi får hoppas att det kommer framöver, men vi ville i alla fall vara tydliga med vår hållning.

Men centerpartisten tycker att det finns poänger i Glennfalks (M) kritik.

– Det finns poänger, det här med expressbygglov är jätteintressant att titta på. Vi ska lyssna på medarbetare och företagare, men för den sakens skull inte riva upp ett samarbete i dag. 

Moderaten och kommunstyrelsens ordförande, Tomas Peterson, har tidigare uttryckt att han tycker att samarbetet med Hultsfred fungerar väl. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: