Annons:

Sök

Annons:

  • Anna Danielsson fick ta emot priset Årets EO-mästare av artisten Danny Saucedo på galan som arrangeras för att fira medarbetarnas framgångar. Galan ägde rum på Berns salonger. Det var sjätte året i rad hon fick det hedersamma priset, i hård konkurrens med byråns cirka 250 mäklare. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

  • Anna Danielsson, 30 år från Hultsfred, är framgångsrik mäklare i Malmö. Hon visste redan i tonåren att hon skulle bli mäklare. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

  • En magisk vindsvåning som Anna Danielsson sålt. "Mörkbetsade takbjälkar sätter karaktär till rummen med i övrigt stilrena och ljusa ytskikt som bidrar till en enhetlig känsla. Stora öppna ytor som gjorda för tillställningar och påkostade material av hög kvalitet alltigenom", står det i beskrivningen. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

  • En takvåning med takterrass mot kanalen. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

  • Anna Danielsson säljer i snitt 100 bostäder per år, som denna magiska vill belägen på Rosenvång. Den totala summan av hennes utgångspriser för förra året var 526 085 000 kronor. Statistiken visar också att Anna Danielssons rekord ligger på 83 659 kronor per kvadratmeter. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

  • Med åren har Anna Danielsson blivit specialiserad på våningar i Malmö innerstad, ofta de lite större mer unika kvalitétsvåningarna. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

  • I ståtligt sekelskifteshus presenterades en magisk vindsvåning. "Bjuder på exklusiva och påkostade materialval, bedårande fiskbensparkett och öppet i nock som vackert samspelar med härligt ljusinsläpp ifrån flertalet takfönster", stod det i beskrivningen. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Hon är Malmöregionens mest framgångsrika mäklare – Anna Årets mäklare sex år i rad

Hon visste tidigt att det var mäklare hon ville bli. Idag är Anna Danielsson en av Malmöregionens mest framgångsrika mäklare. Utgångsbuden på bostäderna hon sålde i fjol uppgick till drygt 526 miljoner kronor och nyligen kammade hon hem den åtråvärda titeln ”Årets Mäklare” – för sjätte året i rad.

Annons:

När vi når Anna Danielsson, 30 år och ursprungligen från Hultsfred, på telefon har hon nyligen korats till årets EO-mästare, namngivet efter mäklarbyrån Erik Olsson, där hon jobbar sedan drygt åtta år. De senaste 1,5 åren som franchisedelägare och verksam i hela Skåne.

Motiveringen löd att ”Anna Danielsson bevisar år efter år att hårt och genomtänkt arbete med en känsla för detaljer ger resultat”.

– Jag tror att när man älskar det man gör, då skiner det igenom. Jag har älskat mitt jobb sedan dag ett och det känns inte riktigt som att gå till jobbet. Det låter klyschigt, men att vara en framgångsrik mäklare blir en livsstil. Det finns inget som heter att jag inte är tillgänglig, utan jag är alltid ”mäklar-Anna”. Malmö är inte jättestort, så jag tror det är just så många identifierar mig.

Självklart val att bli mäklare

Anna Danielsson hade nätt och jämnt nått tonåren och just börjat, som hon säger, snegla på vuxenvärlden och vad för liv hon ville skapa sig, när valet av yrke kändes självklart – hon skulle bli mäklare.

– Så efter gymnasiet valde jag att plugga vidare på mäklarhögskolan i Malmö, säger Anna Danielsson som älskar arkitektur och vackra fastigheter.

Det var två saker som bidrog till valet av yrke.

– Att få kombinera det med sälj, som jag också tycker är fantastiskt spännande, och den dagliga interaktionen med människor kändes utmanande, så allt sammantaget kändes klockrent.

Största steget man tar i livet

Hon är väl medveten om att ofta när man köper eller säljer en bostad, så är det ett av de största stegen man tar i livet. Och ofta är det förknippat med väldigt mycket känslor.

– Så att få hjälpa människor i det steget är fantastiskt roligt, säger Anna Danielsson som började som visningsvärd på Erik Olsson redan under studietiden.

– Enligt mig det absolut mest innovativa mäklarföretaget i branschen, så det var också ett självklart val att vilja dit.

Vad skulle du säga kännetecknar dig som mäklare?

– Det skulle jag säga är att jag gör det lilla extra för mina kunder. Jag tar alltid reda på vad som är viktigast för kunden i en affär, innan jag tar mig an den och så ser jag sonika till att leverera det. Redan på första mötet ser jag till att utkristallisera vad som är kundens, som jag kallar den, champagnenivå, alltså var kunden är imponerad och så ser jag till att överträffa det slutpriset. Jag nöjer mig aldrig med nöjda kunder, utan vill ha imponerade kunder, då det faktiskt bara är imponerade kunder som vill föra ditt namn vidare.

EO-mästare för sjätte gången

När Anna Danielsson nu nyligen blev EO-mästare var det sjätte året i rad hon tog hem titeln Årets mäklare i hård konkurrens med byråns nästan 250 mäklare.

– Jag har alltid varit väldigt tävlingsinriktad och haft höga krav på mig själv. Mitt första mål var att bli Årets rookie, vilket är ett riktigt hedersutnämnande som ny. Det gav lite blodad tand, så därefter ville jag bli EO-mästare, säger Anna Danielsson och fortsätter:

– Det visste jag var högt satta mål, men jag såg det aldrig som en omöjlighet, men man måste vara beredd att jobba hårt. Jag tror inte många inser hur tufft det egentligen är.

Vad betyder det här priset för dig?

– Vi har så otroligt många duktiga och erfarna mäklare på vår firma runt om i landet, så det är naturligtvis en jätteära. Det är ett kvitto på att det jag gör, gör jag rätt. Jag hoppas också på att kunna inspirera många andra längs med min egen resa. Med tanke på att jag nu kör franchise och har många duktiga mäklare anställda är det otroligt givande att få se dem utvecklas. Samtidigt som det förstås gör mig till en attraktiv arbetsgivare, vi söker hela tiden nya duktiga mäklare och de drar sig dit där de tror sig ha de största karriärvägarna.

Nu har du blivit Årets mäklare sex år i rad, vad har du för nytt mål?

– Det hade varit spännande att starta franchise utomlands, det kan man ju alltid spåna vidare på i framtiden. I vilket land låter jag vara en cliffhanger än så länge, säger hon hemlighetsfullt.

Specialiserad på våningar 

Med åren har Anna Danielsson blivit specialiserad på våningar i Malmö innerstad, ofta de lite större mer unika kvalitétsvåningarna.

– Sedan tar jag förstås givetvis åt mig både fastigheter och bostadsrätter. Det är kombinationen jag tycker är intressant, säger Anna Danielsson som snittar ungefär 100 sålda bostäder per år.

Den totala summan av hennes utgångspriser för förra året var 526 085 000 kronor. Statistiken visar också att Anna Danielssons rekord ligger på 83 659 kronor per kvadratmeter.

– Jag är väldigt tacksam och ödmjuk inför att det gått så bra som det faktiskt har gjort. Det var aldrig något jag kunde räkna med eller förvänta mig, så det är fantastiskt roligt.

Fakta

Anna Danielsson, 30 år

Född och uppvuxen: I Hultsfred, som hon flyttade ifrån 2011.

Familjen: Pappa bor kvar i Vederhult, utanför Vena, medan mamma och syster med familj flyttat till Västervik. Så en gång i kvartalet är jag i Småland.

När jag inte jobbar: Då älskar jag att njuta av det goda i livet. Nu när pandemin äntligen har släppt försöker jag passa på att resa så mycket det går och ta igen lite förlorad tid där. Jag är väldigt familjekär och gillar att umgås med mina vänner och familj. Jag gillar också att vara aktiv, träna och äta gott.

Är duktig på: Att njuta av varje dag och maxa min tid. Jag jobbar mycket, men det är också viktigt för mig att jag får min privata tid.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: