Annons:

Sök

Annons:

Idrottsprofilen går i pension – här är teamets senaste förstärkning

Stefan Fredriksson, längst till vänster, har arbetat som idrottskonsulent på RF-SISU sedan 2004 och går nu i pension. Johan Erlandsson, Eva Kindstrand Ströberg och senaste tillskottet Oscar Ericsson jobbar hädanefter med föreningarna i norra Kalmar län. Foto: Ossian Mathiasson

Idrottsprofilen går i pension – här är teamets senaste förstärkning

Stefan Fredriksson går i pension efter att ha arbetat som idrottskonsulent på RF-SISU sedan 2004.
– Det har varit mycket roligt att jobba med föreningarna i trakten, säger Stefan Fredriksson. 

Annons:

Vimmerbybon Stefan Fredriksson har under hela sitt yrkesverksamma liv varit aktiv i det lokala föreningslivet. Han anställdes som idrottskonsulent på RF-SISU 2004 och går i pension i månadsskiftet april-maj. 

– Jag har hunnit känna efter ett tag och det känns bra att gå i pension. Jag har inte vaknat en enda morgon och tänkt att ”shit, ska jag göra det i dag. Sedan är väl inte allt kul men jag kan inte säga att jag har haft ångest någon gång, säger Stefan Fredriksson. 

Stefan Fredriksson har i sin roll som idrottskonsulent fått jobba med det han är intresserad av i form av att utveckla föreningarna och stärka det ideella ledarskapet. 

– Det som är roligt är att man träffar folk som brinner för sin förening och för sin idrott. 999 av 1 000 föreningsmänniskor är positiva när vi kommer på besök och man går oftast ifrån ett föreningsbesök med extra energi. Jag skulle vilja säga att jag alltid blir förvånad när jag ser vilket engagemang det finns i klubbarna. Det är egentligen helt otroligt. Det är så mycket folk som gör så otroligt mycket som aldrig nämns i media, säger Stefan Fredriksson.

Oscar är teamets senaste tillskott

Stefan Fredriksson jobbade i många år ihop med Kenth Karlsson, konsulenten som gick i pension sommaren 2021, och de hade länge ansvaret för föreningar i fyra kommuner: Vimmerby, Västervik, Hultsfred och Tranås. 

Numera är det de tre förstnämnda kommunerna som gäller i och med att RF-SISU vill hålla ihop länen. 

Vimmerbybon Johan Erlandsson kom in 2018 för att jobba med IdrottOnline och har sedan ett år tillbaka gått över till att jobba halvtid som idrottskonsulent. Eva Kindstrand Ströberg började jobba som idrottskonsulent efter Kenth Karlssons pension. Oscar Ericsson är teamets senaste rekrytering och började jobba med föreningarna i Västerviks kommun i november 2022. 

Oscar Eriksson har flyttat hemåt efter universitetsstudier på Linnéuniversitet i Växjö.

– Jobbet är både inspirerande och roligt. Det märks att jag efterträder en person som har satt avtryck och att det är stora skor att fylla. Jag får ta efter en hel del av Stefans arbetssätt, testa nya saker för att se vad som kan funka och försöka bygga upp någon form av eget namn, säger Oscar Ericsson. 

Vad fick dig att söka tjänsten som idrottskonsulent på RF-SISU?

– Jag vill jobba inom idrotten och det är ett ganska skralt utbud om man vill bo i Västervik och verka inom idrotten. Jag hade egentligen inte tänkt att bli konsulent, men annonsen dök upp och sedan gick det hela vägen. Det funkar bra och det är första gången det är en konsulent på plats i Västervik. 

Jobbar med 120 föreningar

Stefan Fredriksson är mycket nöjd med rekryteringen av Oscar Ericsson.

– Det är helt rätt person som har kommit in i gänget. Det känns verkligen kanon och det är viktigt att man trivs ihop i en sån här arbetsgrupp och att man har roligt tillsammans för att kunna göra ett bra jobb när man kommer ut till föreningarna. Jag känner att vi har lyckats inspirera varandra när vi har gjort bra grejer och kommit på idéer, säger Stefan Fredriksson.

RF-SISU jobbar utbildning, vägledning och utveckling för cirka 120 föreningar i de tre kommunerna i norra delen av Kalmar län. 

– Vi lär ingen att spela fotboll eller innebandy utan det handlar i huvudsak om styrelseutveckling, föreningskunskap och att man hjälper föreningar att hitta ekonomiska medel till utveckling, säger Eva Kindstrand Ströberg.

– Om en förening ser att man har en svaghet så kan vi hjälpa till med att hitta en föreläsare eller en annan konsulent i Småland som kan hålla i ett föredrag eller ett Teams-möte, säger Johan Erlandsson. 

– Vi kan också ge förslag på vad en förening ska jobba med efter att vi har lyssnat av och hört vad de tycker och tänker. Stadgar, ledarpolicy och värdegrund kan vara punkter som vi vill att föreningar ska jobba med, säger Stefan Fredriksson.

"Det måste vara kul"

Eva Kindstrand Ströberg är ordförande i Storebro IF och betonar vikten av att man har roligt tillsammans i en förening.  

– Det måste vara kul, det är det absolut viktigaste. Vi är färdiga med värdegrunden i Storebro IF nu och där är glädje i mitten. Man kan slita rätt så hårt men har man roligt under tiden så tycker man att det är värt allt arbete, säger Eva Kindstrand Ströberg. 

All den kunskap som Stefan Fredriksson besitter har Eva, Johan och Oscar försökt ta in. 

– Vi har försökt suga ut så mycket information som möjligt ur Stefan. Nu kommer Oscar in och det blir olika tankesätt som vi kan bolla med, säger Johan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: