Annons:

Sök

Annons:

Målillaspelarens egna ord efter rasistskandalen:

Målillaspelaren, som uttryckte sig rasistiskt mot en spelare i Jönköping, ger sin syn på händelsen. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Målillaspelarens egna ord efter rasistskandalen: "Speglar inte det jag står för"

Jönköpings Bandys spelare Cormac Åhlström-Horgan blev kallad ”jävla neger” av en Målillaspelare under gårdagens seriematch.
Nu talar Målillaspelaren ut efter händelsen som har fått stor uppmärksamhet.
– Det jag sa speglar verkligen inte det jag står för och mina värderingar, säger spelaren till Dagens Hultsfred.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Uttalandet och de tumultartade scenerna som följd inträffade efter matchens slut mellan Målilla Bandy och Jönköping Bandy. En spelare i Målilla uttryckte sig rasistiskt mot Jönköpings Cormac Åhlström-Horgan och Målilla som förening har tagit starkt avstånd från sådana värderingar. 

”Man blir ledsen och besviken på sina spelare. Vi kan inte göra det ogjort, men vi kan försöka rätta till det”, sa Målillas ordförande Mikael Karlsson till Dagens Hultsfred tidigare i dag. 

"Ska inte sägas"

Nu ger den berörda spelaren sin version av händelsen och bekräftar att det han sa stämmer. Han är djupt ångerfull när vår tidning pratar med honom på lördagsförmiddagen. 

– Sammanfattningsvis så vill jag be om ursäkt till spelaren och hans familj för det jag gjorde direkt efter matchen i går. Det jag sa speglar verkligen inte det jag står för och mina värderingar. Det ska inte sägas på varken bandyplanen eller utanför bandyn, säger Målillaspelaren.

"Förstår att de tar avstånd"

Efter händelsen berättar spelaren att han gick in till Jönköpings lag för att be om ursäkt och gav en personlig ursäkt till Cormac Åhlström-Horgan.

– Jag vill verkligen be Jönköping Bandy och även min egen förening om ursäkt, jag tycker själv att det var en mycket bra bandymatch som fick ett helt annat fokus på grund av det jag sa. Jag kommer träffa min förening i veckan, jag förstår självklart att de tar avstånd från det jag sa och jag ångrar verkligen det jag har sagt. 

Vad tycker du om att du uttrycker dig som du gör?

– Det speglar inte det jag står för och det var jäkligt dumt och idiotiskt sagt. Jag har bett om ursäkt. Det är det jag har att säga. Allt blev jäkligt fel, det ska inte hända. 

Vad händer nu?

– Det kan jag inte kommentera för tillfället. 

Men vill du spela vidare i Målilla?

– Jag ska träffa min förening i veckan, sen får vi se vad som händer. Jag vill fortsätta att spela bandy och jag trivs otroligt bra i föreningen. Bandy är det roligaste jag vet och det är klart att jag vill fortsätta spela.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: