Annons:

Sök

Annons:

VBK höll i hela vägen och tog välbehövlig seger:

Vimmerby BK har haft problem i avslutningen av de två senaste hemmamatcherna. I dag knep VBK två viktiga poäng mot Mariestad. Foto: Ossian Mathiasson

VBK höll i hela vägen och tog välbehövlig seger: "Det var på tiden"

Vimmerby BK har haft problem på hemmaplan denna säsong. I dag kom en efterlängtad seger. Team Mariestad besegrades med 14–6. 
– En välbehövlig seger. Det var på tiden, säger Tobias Asklöf.

Annons:

Vimmerby BK har varit i ledning med 7–3 i de två senaste hemmamatcherna men det har inte slutat med segrar. De tappade till 10–10 mot BK Bågen i oktober och förlorade med 9–11 mot Köping BK.  

Även i dagens hemmamatch mot Mariestad ledde VBK med 7–3 efter två serier men denna gång kunde inget stoppa gänget. Vimmerby vann tredje serien med 5–0 och punkterade matchen som slutade 14–6. VBK vann kägelpoängen med 6 596–6 094.

– Vi har haft problem när vi har lett efter två serier. De två senaste hemmamatcherna har vi lett med 7–3 och då har vi förlorat den ena och kryssat den andra. Skönt att vi bet ifrån och gjorde en bra tredje serie där vi avgjorde matchen. Vi höll ihop spelet på ett bra sätt, knöt näven, fick mer självförtroende och trodde mer på oss själva. Vi hade också lite mer svar av banan, tack vare friktionen som hjälpte oss. Det känns verkligen som att vi tog ett steg i rätt riktning, säger Tobias Asklöf. 

"Fallit ihop i fel lägen"

Han är beredd att hålla med om att årets säsong i allsvenskan har varit tuff och kämpig.

– Vi har fallit ihop i fel lägen, men vi bet ifrån och var bra i slutrutorna i dag. Vi höll i hela vägen, säger Asklöf. 

Daniel Stefansson var poängbäst med 926 poäng över fyra serier. 

– Roligt, han spelade jättebra idag. Han har tagit ett stort kliv under säsongen och blommat ut till en ledande spelare. 

Ännu en gång fanns Frida Sethsson med och noterades för 861 poäng. 

– Hon är med igen och jag får ta på mig den. Jag tjatar hål i huvudet på henne för att hon ska vara med. Hon är en pådrivare som vi behöver i laget. Hon har mycket kunskap efter att ha spelat på en högre nivå. 

Fakta

Poäng, VBK: Daniel Stefansson 926, Tobias Asklöf 896, Frida Sethsson 861, Peter Svensson 800, Isac Wall 791, Peter Thorstensson 762, Martin Aldebert 579 (3), Peter Sandberg 574 (3), Morgan Holmström 407 (2). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: