Annons:

Sök

Annons:

Nya stora framgångar för Vimmerbybowlaren i USA i natt

Jesper Svensson, bowlingproffs fråhn Vimmerby, vann i natt ännu en tävling i USA. Foto: Pressbild

Nya stora framgångar för Vimmerbybowlaren i USA i natt

Vimmerbybowlaren Jesper Svensson fick bästa möjliga start på tävlingsåret 2021. I natt vann ”Jeppe” en av de fem kvalfinalerna till majortävlingen PBA Players Championship.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

När PBA-säsongen drog i gång i helgen med kvalet till PBA Players Championship, en av säsongens fem majortävlingar, visade Jesper Svensson från Vimmerby återigen att han tillhör världstoppen.

Det var första gången i den professionella bowlingorganisationens historia som världens bästa bowlare gjorde upp i fem olika regionala finaler, där de fem första i respektive tävling är kvalificerad för kvalfinalen till PBA Players Championship-finalen. Finalen går sedan av stapeln i slutet av februari, och där tävlar man om förstapriset på 250 000 dollar. Den totalt prispotten ligger i år på en miljon dollar.

I helgen tävlade Jesper i den södra finalen, som avgjordes i AMF University Lanes, Tampa, Florida. Och i tuffast möjliga konkurrens vann Jesper hela tävlingen, före Cristian Azcona och Ryan Ciminelli. Jesper totala kägelpoäng över de 28 serierna landade på 6 184, vilket ger ett snitt på knappa 221 poäng per serie.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: