Annons:

Sök

Annons:

I morgon, söndag, väntas flera hundra skyttar tävla i Vimmerby JSK:s kuljaktstig. Foto: Privat

Stort deltagarantal väntas på Vimmerby-tävlingen i morgon

"Äntligen", säger nog många jägare och skyttar nu. För i morgon är det dags för en efterlängtad kuljaktstig i Vimmerby igen. Och man räknar med flera hundra deltagare.

Annons:

Kuljaktstigen är både en populär tävlingsform bland skyttar, men också ett fint tillfälle för jägare att träna inför den kommande jakten.

I morgon, söndag, avgörs kuljaktstigen i Vimmerby igen efter pandemin. Och just på grund av pandemin, som har fått tre av sju tävlingar i området att ställa in även i år, räknar arrangerade Vimmerby Jaktskytteförening med ett stort deltagarantal.

– Vanligtvis brukar vi ha runt 200 startande, men det kan nog bli betydligt fler i morgon. Samtidigt är vi väldigt noga med att arrangemanget hålls på ett helt coronasäkert sätt, säger Nisse Karlsson hos Vimmerby JSK.

 Nio olika stationer

 Stigen består av nio stationer i terräng med både fasta och rörliga viltmål. De tävlande brukar komma från norra Kalmar län, södra Östergötland och småländska höglandet, men i morgon kan det nog komma gäster från en större radie än så, tror man från föreningen. Anmälan sker mellan klockan 08 och 12, och sedan skjuts det inpå sena eftermiddagen.

– Det skjuts i fem olika klasser; jägarklass, damklass, junior, insats och träning. Alla priser skickas sedan till pristagarna, så att inte alla ska behöva vänta hela dagen på prisutdelning. Detta både för de tävlandes skull, men också ur ett corona-perspektiv, berättar Nisse Karlsson.

Resultaten från kuljaktstigen hittar du här på Dagens Vimmerbys sida under söndagskvällen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: