Annons:

Sök

Annons:

Riksidrottsförbundet kräver att regeringen ska förse idrotten med ytterligare 300 miljoner i stöd. Foto: MostPhotos

Idrotten ställer krav på ytterligare 300 miljoner i stöd

Regeringen ger idrotten ytterligare 40 miljoner kronor i stöd. Riksidrottsförbundet har begär dock 300 miljoner kronor i ytterligare kompensationsstöd för perioden januari-mars 2022. 

Annons:

Riksidrottsförbundet fick strax före jul besked om 80 miljoner kronor i kompensationsstöd för perioden 23 december-16 januari, det vill säga kompensation för det tidsintervall som de senaste restriktionerna gällde initialt. 

På måndagen lovade regeringen ytterligare 40 miljoner kronor men Riksidrottsförbundet hävdar att idrotten måste kompenseras med ännu mer pengar. RF skickade på måndagen in ett äskande till idrottsminister Anders Ygeman. 

”Idrottsrörelsen drabbas nu återigen hårt av restriktionerna och måste kompenseras. Regeringens besked idag att idrottsrörelsen ges 40 miljoner i kompensationsstöd är inte tillräckligt", säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande. 

Riksidrottsförbundet bedömer att den ekonomiska påverkan för idrottsrörelsen på grund av restriktioner med anledning av coronapandemin kommer ligga på ungefär på 700 miljoner kronor under perioden januari-mars 2022 vid förlängda restriktioner.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: