Annons:

Sök

Annons:

Swärd höll nerverna i styr och vann på hemmaplan:

Maximiliam Grankvist och Anders Swärd, discgolfspelare från Westervik Discgolf, vann varsin klass när andra deltävlingen av Swedish Discgolf Pro Tour arrangerades hemma i Västervik. Foto: Marcus Lindberg/Pressbild

Swärd höll nerverna i styr och vann på hemmaplan: "Bara så härligt"

Anders Swärd stod för en i det närmaste felfri insats och vann andra deltävlingen av Swedish Discgolf Pro Tour hemma i Västervik. 
– Att jag fick stå överst på prispallen på söndagskvällen var bara så härligt, säger discgolfveteranen Anders Swärd. 

Annons:

Den andra deltävlingen av Swedish Discgolf Pro Tour avgjordes på Alvikens discgolfbana i utkanten av Västerviks tätort i helgen. 171 spelare kom till start över de olika klasserna och spelare från Westervik Discgolf och Storebro IF svarade för fina insatser.

Anders Swärd lyckades med bedriften att vinna den högsta klassen ”Mixed Pro Open” (MPO) efter ett sent avgörande. 

– Jag gick i ledarboll både lördag och söndag. Inför sista hålet på tredje rundan ledde jag med ett kast över två andra spelare och jag fick putta först eftersom jag var längst ifrån korg. När jag satte den var det klart, men det var nervöst när jag skulle kasta, säger Anders Swärd. 

"Satte mig sällan i några stora problem"

Anders Swärd låg tre kast efter ledaren när spelarna i ledarbollen gick ut på sista rundan och vände till ledning med tre kast efter elva hål. 

– Det var verkligen fram och tillbaka och svårspelat sista dagen på grund av blåst och regn. Det var åskuppehåll i en och en halv timme innan vi kunde spela sista rundan i söndags. När det var så dåligt väder är det svårt att hålla fingrarna torra och det är lätt hänt att det sticker iväg grejer som inte ska göra det. 

Vad var det som funkade i ditt spel?

– Jag var i stort sett aldrig utanför banan och satte mig sällan i några stora problem. Jag tror att jag var den enda spelaren i hela fältet som inte gjorde en enda dubbelboogie på hela helgen. Några småmissar har man på tre rundor, men det gick bra och jag var framför allt riktigt bra från tee. 

Anders Swärd pratade inför tävlingen om det är en fördel eller en press att spela hemma i Västervik. Slutresultatet är ett tydligt tecken på att han löste den uppgiften på ett bra sätt. 

– Det var nog på andra hålet på andra dagen som jag missade en jättebillig putt, då kände jag ”måste man vara så nervös bara för att det är spel på hemmaplan?”. Efter det lossnade mitt spel och jag gjorde inget mer dåligt på hela den rundan. Det är klart att man har lite nerver ibland, men jag lyckades lösa det. Att vinna tävlingen på hemmaplan är så roligt på så många olika sätt.

Nu har Anders Swärd inlett säsongen i SDGPT med en andraplats och en förstaplats. 

– Självtroendemässigt är det riktigt roligt och det är skönt att ha det med sig till kommande tävlingar. 

Klassegrar för lokala discgolfspelare

Det gick bra för flera andra discgolfspelare från trakten. Swärds klubbkamrat Maximiliam Grankvist vann den näst högsta klassen, MA1, och Gustaf Kullander slutade på en delad tredjeplats i samma klass. 

Maria Hellberg från Westervik Discgolf slutade sjua i damernas öppna klass (WPO). I näst högsta damklassen, Womens Amateur 1 (WA1), delade Cissi Wahlmark från Westervik Discgolf och Ida Kennmark från Storebro IF på andraplatsen.

Erik Holmberg från Storebro IF vann MA3 och klubbkompisen Kent Hofalk vann MA4. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: